Занимљивости Издвајамо Свет

ЗАСТРАШУЈУЋЕ-ПОРОДИЦА ЈЕ КРИЛА ЈЕЗИВУ ТАЈНУ: Хтели су да створе нове господаре света!(ВИДЕО)

Ен Хамилтон-Бирн веровала је да је она реинкарнација самог Исуса Христа, а у то је успела да увери и своје следбенике које је окупила у секти Фемили (Породица).

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ова харизматична жена окупила је око 500 следбеника. Хамилтон-Бирн била је под сталним дејством ЛСД и уверена да је неизбежан рат апокалиптичних размера, а да је њена дужност да одгоји децу која ће бити господари новог постапокалиптичног света.

„Позвани смо и учинићемо велике ствари“, каже ова лидерка култа на снимку који је део документарног филма о овој секти ‘Фемили’ који почиње да се приказује 23. фебруара најпре у Аустралији, а затим и широм света.
Документарац је поново побудио интересовање за ову језиву секту уз коју је одрастао и оснивач Викиликса Џулијан Асанж. Иако није био директно повезан с култом, Асанж је рекао да је партнер његове мајке био члан секте и често био насилан и фанатичан.

Његова мајка је на крају с Џулијаном и млађим сином побегла од овог фанатика.Ен Хамилтон-Бирн (96) живи у једном дому за пензионере у Мелбурну, и смештена је на одељење за дементне особе. Пре 54 године била је инструкторка јоге када је упознала британског физичара Рејнора Џонсона.

Заједно су основали секту и почели да ‘усвајају’ и окупљају децу на њеном имању поред језера Елдон у Вицторији, најмањој, али најгушће насељеној и најразвијенијој аустралијској држави. Намеравали су да створе ‘над расу’ одгајајући и учећи децу комбинацији хришћанства и хиндуизма. У секти је било укупно 28 деце, нека су усвојена под сумњивим околностима, а њих 14 су, верује се биолошка деца оснивача.

Рођена 1921. године у руралном делу Вицторије као Евелин Едвардс, Хамилтон-Бирн једва је познавала свога оца, а мајка јој је била психички болесна. На фотографијама из 1970-их и 1980-их сва деца су одевена у униформу, девојчице у једну, а дечаци у другу комбинацију, свима им је избељена коса и исто су ошишани. Децу су тукли, изгладњивали и давали им ЛСД. Хамилтон-Бирн је у једном прилично језивом интервјуу, описала настрану склоност да ‘своју децу’ тако униицира.

„Хтела сам да изгледају као браћа и сестаре. Обожавала сам их у тим малим блузама и фармеркама, тако дугокосе и с машницама. Било је предивно, заиста сам волела да их видим такве“, рекла је. На питање зашто је двадесетосморо деце држала заточене више од двадесет година, кратко и хладно је одговорила: ‘Јер волим децу’.Један до њих, Бен Шентон, једва задржавајући сузе присетио се догађаја када је Ен истукла своју ‘омиљену ћерку’ Сару.

„Гледао сам како је туку кајшем с металном копчом све док јој се од удараца није поцепала одећа коју је имала на себи, рекао је он.’Васпитавање’ деце у ‘Породици’ трајао је док полицијски инспектор Лекс де Ман, почетком 1980-их није почео да истражује ту секту јер је начуо да децу дрогирају убризгавањем ЛСД. Потом је основана посебна јединица која је водила истрагу. Међутим, доказа против њих није било све до 1987. године када је двоје деце успело да побегне с имања и испричати полицији што се на њему догађа. Власти су тада спасиле још шестеро тешко трауматизоване деце.

Због низа законских заврзлама, једино за шта су успели да оптуже и осуде Хамилтон-Бирн и њеног мужа било је фалсификовање извода из матичне књиге рођених деце. Чак су успели да избегну одлазак у затвор, само су им одредили да плате казну од по 5000 аустралских долара.
“ Једино за чиме жалим је што она никада није одговарала како је заслужила за сав јад који је нанела тој деци. У својој полицијској каријери нисам срео особу која је била толико зла као што је била она“, изјавио је бивши истражитељ де Ман о Хамилтон-Бирн.

Извор:Дејли мејл