Србија

ЖЕЉКО ЦВИЈАНОВИЋ ТВРДИ: ЛАЖУ! Олош-елита фалсификовала изјаву Бесног пса, ТРАМП НЕ ОСНИВА ВОЈСКУ КОСОВА!

Изјава новог министра одбране САД Џејмса Матиса у којој позива на формирање косовске војске чист је фалсификат. У питању је „специјална медијска операција“ којом се покушава спречити напредак Србије на међународном плану!
Ово тврди новинар Жељко Цвијановић, главни уредник портала „Нови стандард“ и одличан познавалац међународних прилика. Он каже да наводна изјава Матиса не постоји ни у једном виђенијем западном медију, да је истргнута из контекста и „запакована“ само за српско говорно подручје
Према Цвијановићевим речима, наводна Матисова изјава је „типична медијска операција, каквих је много у нашем јавном простору“.
– Изјаву је у српске медије убацио Радио Слободна Европа и она не постоји ни у једном виђенијем западном медију. То значи да је пакована само за српско говорно подручје. Из овог спина стиче се утисак да Матис говори о будућој Трамповој политици на Косову. Међутим, ако пажљиво гледате стенограм представљања пред Конгресом, одакле је изјава извађена, види се да само констатује ствари. Матис каже да ће се косовска војска оспособити и да ће јој се дати мандат под условом да САД намеравају да повуку снаге. Дакле, ствар је крајње начелна. Иначе, ради се о изјави од пре скоро 20 дана, коју је Матис дао тражећи подршку Конгреса за функцију министра. Дакле, говорио је тада као кандидат, а не као министар одбране – истиче Цвијановић.
Наш саговорник додаје да политику САД према Косову неће одредити министар одбране, већ ће она бити производ руско-америчких односа у Источној Европи и на Блиском истоку, а Путин и Трамп се још нису срели.
– Медијска операција је видљива и по томе што су вест Слободне Европе брже-боље пренели медији у Србији који приљежно преносе све лажне вести о Трампу и бране статус qуо политике САД на Балкану. Смисао је јасан: у српским медијима и делу политичке јавности на делу је акција којом треба спречити Србију да устане и почне да ради на себи у тренутку кад се стичу глобални услови за то. Србија која ће пропустити шансе и остати на дну значиће још неколико година удобног живота овдашњих олош-елита – закључује Цвијановић
Извор: Informer.rs