Србија

Ако имате ОВАКАВ ауто, регистрација поскупљује за 100 евра! Нови ударац на џеп возача!

Уколико вам се не поклапа број седишта возилу и дозволи, а то је могуће врло, и чест је случај, морате да набавите потврду која кошта и до 12.000 динара и да вадите нову саобраћајну дозволу!
Власници возила којима број седишта није исти у возилу и у саобраћајној дозволи могли би да плате и до 12.000 динара како би исправили ово неслагање и исправили ауто, а и избегли казну и успели да региструју ауто.
Сваки возач прави прекршај ако му не пише исти број возила који заиста има у ауту.

Овај прекршај веома лако може да утврди полицајац када заустави возило у саобраћају, а од пре пола године пракса је да запослени на техничком прегледу морају да рагују уколико уоче неправилност.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Примена одредби Закона о безбедности саобраћаја почела је овим мерама. Ова одредба подразумева детаљну проверу уписаних података у саобраћајној дозволи, и има строге санкције за свако одступање од тога.

Уколико проблем настане, потврду о броју седишта може да вам изда само продавац возила, а она кошта од 4 до 12.000 динара!

Постоји списак возила за која је установљено да су исправна, а међу њима су: “фијат 500″, “дајхачу куоре”, “пежо 1007″, “цитроени ц1 и ц2″, “лада нива”, “порше панамера”, “опел астра” и “сеат ароса”.

Остали модели и даље су на провери, а ви се наоружајте стрпљењем када дође време за технички преглед и будите спремни на све.

Извор: Telegraf.rs