loading...
Издвајамо Православље

АКО СТЕ ПЛАШЉИВИ И НЕСИГУРНИ ДАНАС ИЗГОВОРИТЕ ОВЕ РЕЧИ: Ова три свеца ће вам помоћи!

Евтропије и Клеоник су били браћа рођена, а Василиск сродник светом Теодору, међутим, сва тројица бејаху као браћа рођена

Верници и Српска православна црква данас обележавају свете мученике Евтропија, Клеоника и Василиска од којих су двојица разапета на крст, док је трећи убијен мачем.

Евтропије, Клеоник и Василиск били су другови светог Теодора Тирона. Када је Теодор славно скончао, они су остали у тамници, али нису дуго осуђени због смене царског намесника у Амесији.

Када је стигао нови намесник, још нечовечнији од свог претходника, наредио је да му изведу ову тројицу.

Сва тројица беху младићи. Евтропије и Клеоник су били браћа рођена, а Василиск сродник светом Теодору. Међутим, сва тројица бејаху као браћа рођена.

– Као што је Света Тројица недељива, тако смо и ми по вери недељиви и по љубави неразлучни – рекли су пред намесником.

Узалудна беху сва ласкања намесника, и узалудни покушаји да поткупи Евтропија.

Намесник му је наиме нудио да вечера са њим, затим је Евтропије одбио и благо, а пошто су покушаји били изалудни Евтропије и Клеоник су осуђени распећем, док је Василиск убијен мачем.

Ако сте несигурни, плашљиви, немате довољно вере у себе… Помолите се овим свецима, они ће вам дати снагу.

Уколико желите да вам ови свеци подаре снагу и неустрашивост, изговорите ове речи:

“Мученици Твоји Господе, у страдању своме су примили непропадљиви венац, од Тебе Бога нашега, јер имајући помоћ Твоју мучитеље победише, а разорише и немоћну дрскост демона: Њиховим молитвама спаси душе наше. Амин.”

 

Извор: Телеграф.рс

loading...