Србија

АКЦИЈА „АЛТЕРНАТИВЕ“: Погледајте како су подсетили на убиство Милошевића!

БЕОГРАД – Oмладинска организација „Алтернатива“ обележила је данас, поред споменика „Вечна ватре“ на Новом Београду, годишњицу смрти Слободана Милошевића.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Чланови „Алтернативе“ носили су транспарент са поруком „Не нападају они Србију због Слободана него нападају Милошевића због Србије“. Они су у ваздух пустили 11 летећих лампиона који симболишу 11 година од убиства Слободана Милошевића у Хагу и запалили свеће.

Алтернатива

Алтернатива је овом акцијом желела да подсети да је Запад убио Слободана Милошевића у Хагу како би одржали лажну слику о кривици Срба за распад Југославије и ратове у који су уследли.

Према њиховим речима убиство Милошевића пре пресуде на суђењу које је вођено показује да су западне земље биле свесне да је Милошевић ракринкао њихове оптужбе и позадину распада СФРЈ.

Подсећамо да је Хашки трибунал предходно одбио да пусти Милошевића ради лечења иако је Русија давала гаранције да ће се он вратити на суђење. Убрзо након одбијања тог захтева Милошевић је пронађен мртав у ћелији. Бројни руски и српски експерти који су имали увида у документацију тврде да је он погрешно лечен и да су му затворски лекати погоршавали стање дајући му погрешну терапију.

Акција „Алтернативе“ показује да млади људи у Србији схватају позадину Милошевићевог суђења и убиства и да медијска машинерија запада није успела да убеди младе у Србији у сценарио по коме је Србија одговорна за све што се дешавало 90их.

 

Извор: Ослобођење / Србија јавља