Србија

АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ: Кандидовао сам се за председника, јер сам схватио да неки хоће да врате Србију у ПРОШЛОСТ!

Гостујући на Другом програму РТС у емисији ‘Представљање кандидата за председника’, премијер и председнички кандидат СНС Александар Вучић изјавио је да се на кандидатуру одлучио јер жели да спаси Србију од оних који желе да је врате у прошлост…
На водитељкино питање „Зашто сте се одлучили да се кандидујете за председника Србије“ премијер Александар Вучић је одговорио:
– То је посао који волим. Радио сам марљиво, вредно, ни динара нисам узео. Не жалим се и не кукам што моја породица има мање новца него пре четири године.

Сви политички противници су тражили само једно, да не смем да изађем њима на црту. А с друге стране, има нешто много важније схватио сам да ће управо они вратити Србију у прошлост, да ћемо изгубити све оно што смо марљиво стекли уколико не предузмем нештпо – изјавио је Вучић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Уследило је још једно питање у виду констатације, „Господине Вучићу, да ли сте свесни да људи у Србији лоше живе.“
– Ја знам како људи живе, стално идем по Србији и разговарам са народом. Ја све ово говорим зато што знам колико људима мало значи што ММФ, Ангела Меркел и Владимир Путин подржавају реформе.

Ова земља је на добром путу! – истакао је Вучић.
– Много сам срећан што смо увели магнетне резонаце свуда, скенере, много смо тога урадили. Што више фабрика буде долазило и што више инвестицима будемо имали, биће нам боље и наши грађани ће боље живети – навео је премијер.

Водитељка је даље додала, алудирајући на мишљење грађана: „Њих највише занима да ли ће бити повећања плата и пензија“.
– Биће! Држава није та која то одређује, али биће повећања и плата и пензија. Ја хоћу да држава Србија помогне. Избори су важна ствар. Слушао сам увреде све ово време.

Хоћу људима у Србији да кажем, да они изговарају све најгоре лажи. Рекли су да мој брат држи један ресторан, и да има неку земљу код Бачке Паланке, верујте ми да је нема и да је неће имати. Они не могу да разумеју да ја живим све снове Србије, све мује и снове. Када су поплаве у Србији ја не спавам и не шаљем друге, већ решавам проблем- одговорио је Вучић.

– Противнички кандидати ми често замерају што не излазим на јавни двобој илити окршај са њима. То није истина, много пута сам се суочавао са њима. То што ја нећу приватно да се дружим са њима, то је апсолутно само моја ствар – нагласио је премијер.
– Било како било, ја све моје противнике поштујем и сматрам да је то важно да нагласим. Доказао сам да на Србију не смеју да ударе, али не постоји ни један кандидат којег потцењујем. Питали су ме чак и за Луку Максимовића, ја поштујем људе који гласају за њега, јер они тиме шаљу поруку да су „очајни и да желе да нешто промене“! – истакао је Вучић.
ЈАВНИ СЕРВИС објавио термине представљања кандидата!

– Никада нисам био непристојан ни према коме. Увек сам ову земљу представљао на прави начин. Наше је да на дуинг листи Светске банке напредујемо, такође и у здравству, као и у свим осталим областима . Да ли ви мислите да Ангела Меркел ето тако случајно некога хвали?! – додаје кандидат Српске напредне странке.

Сви би ми желели да купујемо српске производе констатовала је водитељка РТС.
– Наравно да ћемо имати наше производе на светском тржишту, јер наши људи вредно раде и имамо шта да понудимо – твди Вучић.

„Шта желите да поручите пензионерима који живе од 24.000 динара“ упитан је премијер.
– Моји родитељи примају више новца. Ја сам свесан да су то минимални износи, али ове године ћемо имати једнократне уплате и стална повећања пензија. Људима ће бити боље и они ће то осетити. Уместо дефицита, ми ћемо имати суфицит са којим ћемо моћи да повећамо плате и пензије – одговорио је Вучић.
Потом се водитељка осврнула на следећу тему и директно упитала премијера „Противници вас оптужују за цензуру у медијима, шта ви кажете на то?“
– Ја сам поносан на људе који не руже друге из разлога што су незадовољни својим неуспехом. Не морате сами себе називати интелектуалцем, а да вас нико други тако не назива – истакао је премијер.
На крају емисије председнички кандидат СНС је поручио грађанима следеће:
– Желим да вам се захвалим за сву подршку коју сте ми дали. Желим да се борим за Србију, да сачувам мир, да имамо још више фабрика… Људи воле своју државу и своју земљу. Највећи број интелектуалаца је на нашој страни. Данас, чини ми се да после много година побеђујемо. Свакако, изађите на изборе 2. априла, јер уколико не изађете тиме ћете гласати за ове друге који Србији желе пропаст – изјавио је Вучић током последњег минута свог предизборног обраћања на Другом каналу РТС.
Иначе, премијер је данас рекао да размишља да ли да уопште оде на представљање на РТС јер је обавештен да је добио термин у којем „сви домаћини спавају“, али да ће то вероватно ипак учинити јер има обавезу и јер неко треба мало да говори и о свом програму.

Вучића је предложила коалиција Александар Вучић – Српска напредна странка, Социјалистичка партија Србије – Ивица Дачић, Социјалдемократска партија Србије – Расим Љајић, Јединствена Србија – Драган Марковић Палма, Партија уједињених пензионера Србије – Милан Кркобабић, Покрет Снага Србије – БК – Богољуб Карић, Савез војвођанских Мађара – Вајдасáги Магyар Сзöветсéг Иштван Пастор.
Подсетимо, синоћ (у суботу) и вечерас на Јавном сервису представљено је првих шест кандидата за председничке изборе 2017. године, док ће преосталих пет говорити наредног викенда.

Извор: Informer.rs