Издвајамо Свет

БАБУРИН ПОРУЧИО СРБИМА: Нема вас на руском тржишту јер седите на руској и НАТО хоклици!

Одговарајући на постављено питање о могућности веће трговинске сарадње између Русије и Србије, Сергеј Бабурин је одговорио у свом препознатљивом стилу, да Србија мора да се већ једном одлучи на којој столици жели да седи.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Јуче је у сали хотела Метропол одржана прес конференција поводом четврте Међународне изложбе „Expo Russija- Serbija- 2017“  која се одржава од 15. до 17. марта у Београду.

 

Након завршетка прес конференције, новинари су имали прилику да званичницима и организаторима изложбе поставе питања. На постављено питање новинара, о могућности веће сарадње између две земље и повезаности те сарадње са анти руским санкцијама, прво је одговорио представник Трговинско-индустријске коморе Русије, Андреј Хрипунов.

 

Хрипунов је рекао да Србију и Русију повезује нешто више од  обичних трговинских односа и да препрека за већу сарадњу нема, али да је та сарадња и даље веома мала.

На одговор Хрипунова сe затим надовезао председник  Словенске академије наука и бивши потпредседник Државне думе Сергеј Бабурин.

«Мој друг Хрипунов је говорио као пријатељ Србије и дипломата. Ја ћу говорити само као друг и пријатељ, никада као дипломата. Имате одличне производе, али их не извозите на руско тржиште, већ на тржишта Немачке, Пољске, Турске, ЕУ. Чак и да се укину санкције, и да се каже, хајде слободно шаљите, код вас постоји појам који се зове — бојазан»,  рекао је Бабурин.

 

«Српски произвођачи имају бојазан, да ако активно крену на руско тржиште, они ће имати проблема у Европи, због нарушавање санкција против Русије. Руски потрошачи размишљају, шта ако се таман навикнемо на неки српски производ , а Србија крене у НАТО, опет ће Русија морати све испочетка», објаснио је Бабурин садашњу ситуацију у руско српским трговинским односима.

«Збуњује та неопредељеност.  Зато, Србија мора већ једном да одлучи на којој хоклици хоће да седи», наставио је Бабурин.

 

«На два табуреа и на НАТО и на Русији не може да се седи», закључио је Бабурин, што је изазвало аплауз одобравања присутних у сали за прес конференцију.

 

Извор: неwсфронт