Издвајамо Србија

БАКИРОВИ САРАДНИЦИ ПАЛИ ЗБОГ КОРУПЦИЈЕ: Оптужени потпредседник и главни секретар СДА!

Кантонално тужилаштво у Сарајеву подигло је данас оптужницу против двојице функционера Странке демократске акције (СДА) и још седам особа повезаваних с том странком, које терети за трговину утицајем, примање мита, злоупотребу службеног положаја или власти и друга кривична дела

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Из тужилаштва су потврдили да су међу оптуженима потпредседник СДА Асим Сарајлић и донедавни главни секратар те странке Амир Зукић који је с те дужности уклоњен након што је ухапшен пре месец дана и сада се налази у притвору.

За Зукића је тужилаштво затражило продужење притвора заједно с још шесторицом оптужених, док је Сарајлић је подизање оптужнице дочекао на слободи.

Сарајлић је новинарима у Сарајеву рекао како је недужан и изразио уверење да ће то и доказати током судског поступка.

Зукић се терети да је заједно с оптуженим Сафетом Бибићем 2016. године организовао криминалну групу којој су се придружили Сенад и Неџад Трако и Рамиз Каравдић.

Они су проналазили особе које су биле спремне дати новац како би добили посао у Електропривреди БиХ, преноси Хина.

Зукић се сумњичи да је користећи свој утицај у најјачој бошњачкој странци преко извршног директора Електропривреде Еседа Џанановића реализовао незаконита запошљавања.

Сарајлић и Мирсад Кукић терете се да су користећи свој положај незаконито посредовали приликом запошљавања чиме су починили казнено дело примање награде или другог облика користи ради трговине утицајем.

Извор:Танјуг