Избори Издвајамо Србија

БЕЛИ: Бићу и геј, само да победим на изборима!

Лука Максимовић, познатији као Љубиша Прелетачевић Бели, у интервјуу за „Ало!“ открива ко је он заправо, ко стоји иза њега, ко га финансира, да ли је хомосексуалац, као и шта мисли о својим противницима у трци за фотељу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Дочекао нас је у његовом Младеновцу, у вуненим чарапама, обучен у бело одело, са прстеном на руци, све је дакле ту, разговор може да почне…

Ко сте ви заправо?

– Љубиша је бивши бизнисмен, а у политици је од 1990 и неке и до сада је променио око осам странка. Није га једно време било у политици, али се у последњих годину дана опет активирао. Направио је групу грађана у Младеновцу, освојио 22 одсто на локалним изборима и одлучио да се кандидује за председника државе. Иначе је завршио докторске студије у Чикагу за свега три дана, и то индустријски менаџмент. То је све од школе што имам, ваљда ће да буде још нека.

Једном приликом сте изјавили да се нећете кандидовати, зашто сте се предомислили?

– Вероватно ми кврцнуло нешто у глави, видео сам шансу да можда могу и да победим. То је тако код мене променљиво из дана у дан.

Шта ћете радити другачије од садашњег председника?

– За почетак ћу се више појављивати у медијима и бићу глас народа. Томе нема нигде, зато што је Вучићев пион. Ја нећу бити ничији пион. Мада, када боље размислим, можда у ствари будем западни, а можда и источни пион. Видећемо, ко ми понуди више лове.

Ко ће чинити ваш кабинет?

– Мењам комплетну Томину гарнитуру. Увешћемо младе интелектуалце којих има много у Србији, а који желе да побегну из своје државе и  тамо негде другде користе свој потенцијал. Ми ћемо их задржати овде тако што ће постати део мог кабинета. Заправо они ће вршити функцију председника, а ја ћу само бити фигура коју народ воли. Бићу пијун народа.

Зашто Бели носи бело?

Бело као чисто, искрено, ново, препознатљиво. Сад сам два одела однео на хемијско, па носим ово шампањ боје, хуго бос, па сам сад жути из Иванче.

Шта ви обећавате народу?

– Обећавам све најбоље. Повратићемо посрнула предузећа, Србија ће бити јака као Југославија, нећемо зависти ни од кога. Биће дивно, бајно, сјајно. Свима ћу обећати све, повећаћу плате и пензије. Мој лични интерес ће бити највећи, али ћу и давати другима. Доста више о мојим обећањима, не желим да ови против кандидати искористе моје идеје.

Како ће изгледати ваша кампања и ко ће је финансирати?

– То ће бити путујући циркус. Конвој од 10 аутомобила и два комбија, ићи ћемо од града до града и правити представе, анимираћемо људе. Биће то први политички скупови на којима ће људи бити насмејани. Народ ће ме финансирати. Он је мој једини извор финансирања.

На чије гласове рачунате?

– Е, то је суштина што се не зна ко ће све гласати за мене осим апстинената. Тачна процена не може да се направи, али очекујем глас од свих револтираних људи. Мотивисао сам и пензионере којима је драго што су се млади коначно пробудили, јер баш смо били апатично младо друштво.

Писало се да сте геј, јесте ли?

– Нисам више геј, мајке ми, у прошлом животу сам био. Сад имам девојку. Ипак, не може председник државе да има првог мужа, не иде. Али ако треба да будем геј да бих био председник, није проблем.

Шта мислите:

О Вучићу?

– Искренији сам од њега. Ја кажем да ћу красти, али ћу и давати народу. Вучић превише воли себе и не даје много народу, зато га и не воле. Мене много више поштују и више ми верују.

О Јеремићу?

– Шармантнији сам од Јеремића. Делује ми као да има написан сценарио, шаблон по којем све ради и за мене је он један велики знак питања.

О Јанковићу?

– Дефинитивно сам шармантнији и од њега. С друге стране, он је ограничио своје људе на тај круг двојке. Врло је елоквентан и фин господинчић.

О Обрадовићу?

– Према Бошку гајим симпатије, он тера неку своју причу, издваја се од осталих председничких кандидата, али не знам колико ће узети гласова на изборима. Не слажем се са његовим политичким ставовима, мало је јака десница, а ја се не слажем са тим десничарским принципима.

О Шешељу?

– Мислим да је Шеки извозана прича и да су га људи провалили. Људи су имали неко поверење у њега и мислили су да се он стварно бори за Србију, а ја мислим да он ту има личне интересе. Нема он велике шансе на овим изборима, његови гласачи су се разочарали у њега.

 

Пророчанство Тарабића помиње човека на белом коњу који ће нас спасти, да ли сте ви тај?

– Тај сам човек дефинитивно. То није зезање, а ако треба да посетим Кремну да бих победио, посетићу, није никакав проблем.

Кад смо код коња, где је нестао?

– Украли су ми мог коња Белугу, склонили су га, уплашили се да може да им науди. Очекујем да га врате, а ако то не учине, изаћи ћу у новинама са причом да ми је коњ киднапован. То је липицанер и веома је скуп, можда су га већ продали.

Ко ће бити прва дама?

– Моја прва дама је Маја Јањић, бивша ватерполистикња. Ако победим Мају узимам за жену, а ако не постанем председник можда је и нећу оженити, видећемо, можда нађем другу неку (смех). Шалу на страну, она је фина једна девојчица коју нисмо хтели да је убацујемо у кампању, али радо би постала прва дама. Подржава ме, укапирала је причу од почетка и њена подршка ми је јако битна.

Ко је ваш тата и шта ради?

– Мој тата је умро, бар ми је тако мајка рекла, нестао је деведесетих. Ко зна, можда је жив негде и можда је све ово његова идеја и можда он командује, ко зна, можда ме и финансира. Лукин тата је Дуле Машинка, стари кафеџија, који држи кафану већ 30 година у Младеновцу. Сви га знају, легенда је града.

А шта вам дође Лука Максимовић?

– Лука ми дође 100 евра, јурим га по граду да ми врати паре. Иначе, он ми је најбољи друг, слажемо се одлично, иако често знамо и да се посвађамо. Највише ме критикује што се нисам раније укључио у политику.

 

Извор: Ало.рс