ИНФО

БЕЛИ КАНДИДАТ И ЦРНИ НАРОД: Да црњи не може бити!

БЕОГРАД – Лука Максимовић, млади талентовани комичар, познат у јавности као председнички кандидат Љубиша Прелетачевић – Бели, успео је, како каже у интервјуу за телевизију Н1, да афирмише народ за разлику од правих политичара, при томе истичући да га подржава велики број људи, али да „Вучић ипак има стабилно бирачко тело“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Увек је политика исмевала народ, а сада неко из народа исмева политику и политичаре!“, каже Максимовић, образлажући своје виђење успеха његовог фиктивног лика Белог.

Подсећамо, Бели је званични кандидат за председника Републике Србије, а свој имиџ гради, како каже, по узору на Јосипа Броза Тита који је био познат по мегаломанском стилу у облачењу и јавном наступу.

У „ријалити Србији“ у којој су вредности сведене на најнижи могући ниво, људи су почели да размишљају у оквирима „лаке забаве“ која неминовно, у таквим масовним размерама, нацију мора да повуче на дно и ниво, благо речено, свеопште глупости и заглупљивања, а да је то тако управо сведочи успех младог српског комичара.

Свеопшта глупост и колико смо заправо већ заглупљени се види у тој појави да одређени број гласачког тела о крајње озбиљним стварима и у крајње озбиљном тренутку размишља по матрици „лаке забаве“ покушавајући да од политичких избора направи такође својеврсни ријалити циркус и забаву.

У тренутку када Србија бива нападана са свих страна, када се формира војска Косова, узурпира Република Српска, антисрпске тензије расту у Хрватској, у време сталних удара и прогона српства и православља у Црној Гори, када Србију сатире бела куга, када Запад тежи по сваку цену да узурпира процес безбедоносног јачања Србије и када жели да осујети намеру инсталирања ракетног система С-300 у Србији, размишљати о гласању за кандидата комичара је прихватљиво евентуално десетогодишњаку, али десетогодишњаци управо зато немају право гласа.

Дајте народу хлеба и игара, изгледа да је случај српског комичара аутентична слика тога. Хлеба имамо, али ум изгледа губимо, а игре су неозбиљна ствар која припада неозбиљним народима у неозбиљним опуштеним ситуацијама. Ми немамо ту срећу или несрећу да смо такав народ. Ми смо под нападом. Србима прети уништење и нестајање, а Бели је само слика у каквом црном стању се налази излуђена ријалити Србија.

Извор: Комерсант.рс (анализа редакције)