Издвајамо Свет

БЕСНИ КИМ ЏОНГ-УН ПРЕТИ АМЕРИЦИ: Скупо ће вас коштати ако нас ставите на црну листу!

ПЈОНГЈАНГ – Северна Кореја упозорила је данас САД да ће „скупо платити“ ако ставе Пјонгјанг на листу земаља које подржавају тероризам, након што је осумњичени за убиство полубрата севернокорејског лидера рекао да је био жртва завере.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„САД ће и те како схватити колико скупо морају да плате своје неосноване оптужбе против достојанствене Северне Кореје ако је ставе на листу земаља које подржавају тероризам“, рекао је портпарол севернокорејског Министарства спољних послова државној новинској агенцији КЦНА.

Неименовани портпарол је нагласио да се Пјонгјанг противи „свим облицима тероризма“ и оптужио САД да покушавају да укаљају углед Северне Кореје, преноси АФП.

Полубрат севернокорејског лидера Ким Џонг-уна, Ким Џонг-нам (45), убијен је прошлог месеца на аеродрому у Малезији јаким нервним отровом ВX, након цега је покренута међународна истрага.

Јужна Кореја је за убиство оптужила Пјонгјанг, тврдећи да је Ким Џонг-ун наредио да његов полубрат буде убијен јер би му могао бити ривал.

Јужнокорејски и јапански медији су, позивајући се на дипломатске изборе, после тог убиства навели да САД разматрају могућност да врате Северну Кореју на листу земаља које подржавају тероризам, а на којој се налазе Иран и Сирија, подсећа француска агенција.

Извор:Танјуг