Издвајамо Србија

БИВШИ ДИРЕКТОР РТС-а ОТКРИО: Милошевић ми је тражио да доведем Вучића у СПС, али је он то одбио! (ВИДЕО)

Бивши директор РТС-а говори о тешком линчу који је једва преживео 5. октобра 2000. године

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Претњама македонским сценаријом, вешањем и линчом, представници бившег досовског режима уводе у кампању до сада незапамћене методе. Један од досовских кандидата запретио је линчом какав се догодио Комракову и Милановићу 2000. године.

А како је заиста изгледало улично насиље, линч, пребијање и прогон политичких противника за Телевизију Пинк после 17 година први пут говори жртва, учесник и сведок Драгољуб Милановић, бивши директор Радио-телевизије Србије.

На самом почетку емисије Милановић је говорио о томе како га ова атмосфера коју прави опозиција подсећа на ону од 5. октобра.

– Подсећа ме, баш. Мада, сада има више претњи него уочи 5. октобра 2000. године. Од 2000. године могла је да буде каква год власт, суочавала би се са истим проблемом – рекао је он.

Након уводне речи, бивши директор РТС-а, причао је о 5. октобру и покушају линча на њега, а у позадини су приказани снимци из тог периода.

– Очекивали смо да може да буде проблема. Око 2,3 сата поподне, меци су ишли ка телевизији. Био сам на другом спрату нове зграде, када је почело да се дими , и тада су ми јавили да гори зграда. Покушали смо да емитујемо вести, али нисмо успели да стигнемо до мастера, пошто су нам меци фијукали око главе. Тада сам видео да је стање озбиљно. Схватио сам да сам у једном тренутку сам. Нема никога. Покушао сам да уђем у ходник, а у том тренутку су се појавила два човека који су кренули да ме терају – рекао је он.

Милановић је додао да такву сцену није могао ни да сања.

– Нема итисона, зидови су огуљени, а шут је свуда око мене. Изашао сам на улицу да пробам да се склоним, а онда су кренуле псовке упућене мени. У једном тренутку видим да се неко са летвом залеће ка мени, и једино што сам успео јесте да подигнем руке.

Њега су, од сигурне смрти, спасили један момак и један старији господин.

– Нисам био потпуно свестан. Видим да ме воде негде и у том тренутку им се придружио још један. Нисам могао да ходам. Убацили су ме у неки станчић поред телевизије. Натерали су ме да се обријем, како би ме извели на улицу, а да ме не препознају. У државној болници нису хтели да ме приме.

У то време његова породица имала је велике проблеме. Када је стигао у стан, сачекала га је ћерка која је била сама у стану. Након тога, стигла је његова супруга, у том тренутку водитељка РТС-а, која је такође добила батине у демонстрацијама.

Милановић се, како каже, и након тог кобног дана обраћао лекарима, али и даље нико није хтео да га прими у болницу. Супруга му је добила карцином од стреса, међутим, имала је исти проблем као и он – врата болница била су јој затворена.

Милановић  се, на констатацију водитеља Драгана Вучићевића, осврнуо на атмосферу коју праве појединци окупљени око председничког кандидата Саше Јанковића.

– Плашим се да неки имају намеру да се овај сценарио понови и данас. Када сам прочитао Твит једног певача који позива на овај сценарио, најежио сам се. Не бих желео никоме у животу да осети то што сам осетио ја – искрен је био Милановић.

Бивши директор РТС-а истакао је да верује како су у сенци ових позива Енглези.

Иако је претрпео тешке батине и једва извукао живу главу, Милановић је спреман да опрости онима који су га тада претукли, уколико би му се јавили.

Милошевић ми је тражио да Вучића доведем у СПС

Он је открио и неке детаље за које, према његовим речима, нико није знао.

– Милошевић је често говорио да треба да нађемо неког младог портпарола попут Вучића. По жељи Милошевића покушао сам да анимирам Вучића да пређе у СПС. Он је то одбио – рекао је Милановић.

Милановић је истакао да су демонстрације много уназадиле Србију.

– Да није било петооктобарских промена, Србија би данас сигурно била у Европској унији.

Милановић је истакао да је имао величанствен живот и да се не каје ничега

– Урадио сам све што би један обичан, нормалан Србин урадио.

– Неко из врха ДОС-а је наредио да се уништи снимак мог пребијања – открио је Милановић и за крај рекао да му је веома тешко да објасни како се осећа сада када гледа снимак који је настао тог октобарског дана.

 

Извор: Пинк.рс