loading...
Издвајамо Србија

БРУТАЛАН ОДГОВОР КУСТУРИЦЕ: Докони Ћамил Дураковић морао би да зна да је Национални парк “Дрина” међународни пројекат

Из прес-службе поручују да је јасна намера Ћамила Дураковића и његових шефова из Сарајева, попут Бакира Изетбеговиц́а, да Емира Кустурицу где год могу убаце у негативан контекст

Пројекат о формирању националног парка „Дрина“, који би се спојио са националним парком „Тара“ у Србији, није никакво замешатељство Емира Кустурице, вец́ пројекат који се ради под покровитељством Унеска, саопштила је прес-служба Емира Кустурице.

“Дневни аваз” је 17. марта објавио текст под насловом “Кустурица режира отимање земље од сребреничких Бошњака”, који је тенденциозан и врви од нетачности, посебно у делу у коме се цитира у потпуности неупуц́ени а, пре свега, злонамерни некадашњи начелник општине Сребреница Ћамил Дураковић. Да има чиме да се бави, докони бивши начелник, вероватно, не би измишљао завере, посебно не памфлет како “Кустурица режира отимање земље од сребреничких Бошњака”, истиче се у саопштењу.

Из прес-службе поручују да је јасна намера Ћамила Дураковића и његових шефова из Сарајева, попут Бакира Изетбеговића, да Емира Кустурицу где год могу убаце у негативан контекст, али да им, на њихову жалост, то не може проц́и.

– Нити је Кустурица отимао земљу од Бошњака у Вишеграду да би саградио Андриц́град, како то тврди злуради и докони Дураковић који смишља подвале, нити резерват биосфере “Дрина”, који би се спојио са Националним парком “Тара”, жели за себе, а најмање да он управља тиме и да неко жели да превари Бошњаке – наглашава се у саопштењу.

Из прес-службе Емира Кустурице наводе да би „докони и злуради Дураковић морао да зна да је ово међународни пројекат који доприноси, пре свега, установљавању заштиц́еног подручја у БиХ које сада не постоји, очувању еколошких процеса и функција прекограничних екосистема, повец́ању могуц́ности за стварање и увец́ање прихода маргинализованих заједница пограничног региона, као и повец́ању економског и људског капитала у региону“.

– Дакле, ту нема никаквог прекрајања граница нити удара на интегритет БиХ. Напротив. Био би то резерват биосфере на добробит свих, који би обухватао општине Бајина Башта, Ужице, Чајетина, Сребреница, Вишеград и Рогатица. Успостављање прекограничног резервата биосфере значи и прекограничну сарадњу у наведеној области, историјску повезаност локалног становништва и упуц́еност једних на друге – појашњава се у саопштењу.

Из прес-службе поручују да нема никакве закулисне радње и замешатељства, посебно не према сценарију који измишља Дураковић који је, како истичу, био познат по томе што му је лаж била начин владавине док је био начелник, а чега се очигледно није одрекао ни сада када, на сву срец́у, више није начелник Општине Сребреница.

Извор:Телеграф.рс / Срна

loading...