Занимљивости Издвајамо Србија

БРУТАЛНО ИСКРЕН БОСАНАЦ ГАСТАРБАЈТЕР: Сународници из Југе не кукајте кад се вратите кући(ВИДЕО)

Јусуф Квакић, познати влогер, пре две године одселио је у Немачку. Одселио је са супругом, а од претпрошле године ради у једном трговачком центру.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Своје искуство живота у Немачкој описује на свом влогу на Јутјубу, а јуче је објавио нови видео у ком је критиковао своје сународнике. Каже како га нервирају староседеоци који дуго живе у Немачкој па кукају када дођу у БиХ.

„Оно што ме много нервира… Овде људи живе живот какав живе, имају своје трошкове, обавезе… Често сте чули и чућете да човек дође одозго из Њемачке у Босну, Србију, Хрватску, небитно, и каже: ‘Знаш ти што је горе, прво, много се ради. Много се ради, одраше кожу људи, одраше!’ Каже има да плати стан, двоје деце, школа, облачи децу, ауто, осигурање, можда и неки кредит за ауто. Обично се има овде један ауто неки Фиат, неки Панда који се вози до трговине и посла и назад, а обично се има и неки Ауди и БМW за Босну јер то мора да се покаже да ти возиш неку машинерију. Јер то је тако. И ти дођеш доле са машинеријом и кукаш народу. Немој кукати. Зашто кукаш? Зашто кукаш?“

„Имаш овде стан, вода, струја, кредит за ауто, интернет, зајебанције, хоћеш да имаш годишњи, идеш на море… Све ти то имаш, твоји трошкови су јако високи. Али, стави на страну своје трошове и погледај своја примања. Ако ти имаш да то покријеш – осим ако си коњ, ако си коњ онда ћеш ићи по дискотекама… то су овде луксузи и то људи овде раде месечно. Пробао сам то и сконтао – јеботе, ја се тамо не осећам лепо. То ти је бацање пара. Пружиш си онолико колико си можеш покрити“.

„Нама овде не деру кожу. Мени су људи пре говорили: ‘Ти кад одеш горе, видећеш ти кад одеш горе, има да ти кожу одеру. Нећеш ти мислити на те будалаштине, на те глупости које снимаш на Јутјубу. Нећеш ти имати вољу за то. Ти ћеш мртав пасти у кревет. Из кревета се дижеш на посао. Ти си робот горе.’ Лажу, мајке ми, лажу! Лажу! Ти ако хоћеш нормалан живот нађи себи нормалан посао. Ако хоћеш куле и виле онда се зароби с два посла, дигнеш који кредит, имаш за што радити и онда си се усосио. Онда можеш да кукаш. Сам себи ћеш кукати, сваку ноћ ћеш загњурити главу у јастуке и плакати“.

„Немојте да верујете у те приче, овде није савршено, мора се радити, али свугде се мора радити. Овде свака будала која хоће радити може и мора успети“, поручио је Квакић.

Извор:Индеx.хр