Србија

ЧАНАК: Србија се прави да није учествовала, али је свих пет ратова изгубила!

Чанак (Фото: Јутјуб)

Лидер Лиге социјалдемократа Војводине и кандидат за председника Србије Ненад Чанак обишао је рушевину зграде некадашње Телевизије Нови Сад која је бомбардована приликом НАТО агресије 1999. године и том приликом изјавио да је Србији, региону и целој Европи потребан мир.

Рушевина Телевизије Нови Сад је само један од подсетника на страшне деведесете. На пет ратова у којима Србија наводно није учествовала, али је свих пет изгубила.

Где год се окренете по овој земљи ћете наћи трагове тих ратова. Па зар сада после свега што смо прошли да се поново удара у ратне бубњеве и да се звецка оружјем – запитао се Чанак.

Он сматра да рат ништа не решава и да на то треба да подсећају сви они чији су најмили платили главом те ратове деведесетих, сви они који су побегли из земље и све рушевине и сва гробља у овој земљи.

– Оно што можемо да урадимо јесте да се окупимо, да кажемо не било каквом рату, било каквом насиљу. Ми немамо никога осим једни других и зато се морамо заједно борити за мир – оценио је Чанак.

 

Извор: Blic.rs