Спорт

ЧАВИЋ ПОГОДИО ЖИВАЦ: Фелпс ЖЕСТОКО одговорио српском пливачу

Коментар Мајкла Фелпса да се мора пронаћи начин да се реши проблем допинга, испровоцирао је реакцију бившег српског пливача Милорада Чавића који се огласио на Инстаграму. Овај двојац водио је велике битке у базену, а најпознатије је она из финала са Олимпијских игара у Пекингу када је Чавићу буквално отето злато. Писмо којим се Чавић огласио на Инстаграму очигледно је погодило у мету пошто је најбољи пливач свих времена рекао да отворено писмо српског шампиона Милорада Чавића има веома непристојне коментаре у којима се приписује кривица за варање.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Мислим да тај коментар прелази све границе пристојности. Можеш да одеш и да видиш све резултате који су дошли после мојих тестова на допинг, само напред. Ако мислиш да сам варао, то је онда твоје мишљење. Ја знам да сам све радио спортски, да сам напорно тренирао да бих дошао до резултата и знам шта иде кроз моје тело, а допинг није ниједна од тих ствари – рекао је Фелпс током видео преноса на Фејсбуку.

Американац се још једном заложио за оштро кажњавање свих варалица у спорту.

– Људи за које се докаже да су користили недозвољене сусптанце, не заслужују другу шансу, јер су радили нешто што други постижу само тренингом. Леђа су ми пукла док сам покушавао да учиним себе јачим и спремним за сваку трку. Други проналазе јефтинији начин да варајући дођу до резултата, али њих треба уклонити из спорта.

Фелпс је исповест преко Фејсбука завшио у истом стилу:

– То је тако фрустрирајуће када људи седе и једноствано те оптуже да си преварант. Ви не знате, али ја једини добро знам свих тих хиљаду урађених тестова са бочицама крви и урина које сам дао широм отворених руку.

 

Извор: Srbija Danas