Издвајамо Свет

ЧАВУШОГЛУ УПУТИО ЈЕЗИВЕ ПРЕТЊЕ: У Европи ускоро почиње свети рат!

Мевлут Чавушоглу (фото:ЈуТјуб)

Турски министар спољних послова изнео је последњу у низу увреда на рачун Холандије, тврдећи да у овој земљи не постоји разлика између либералних политичара и екстремно десничарских „фашистичких“ лидера, а подвукао је и да „у Европи ускоро почиње свети рат“, премда није јасно да ли је то рекао као претњу или упозорење.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Шеф турске дипломатије Мевлут Чавушоглу изјавио је како ће „свети рат ускоро почети у Европи“, упркос поразу Герта Вилдерса на парламентарним изборима у Холандији. Победа Рутеове либералне Народне партије за слободу и демократију (ВВД) у Анкари није дочекана с добродошлицом.

„Сада када су избори готови у Холандији… Када погледате бројне партије видите да нема разлике између социјал демократа и фашисте Вилдерса“, рекао је Чавушоглу, преноси Хуријет.

„Сви имају исти менталитет. Где идете? Где водите Европу? Ви сте отпочели колапс Европе. Водите Европу у амбис. Свети рат ће ускоро почети у Европи!“, изјавио је турски шеф дипломатије и додао: „Зато што су били различитих вера, убијали су се пре 100 година. Али научили су лекцију из тога, па су основали Европску унију и Савет Европе“.

 

Извор: Неwсwеек.рс