Издвајамо Србија

ДАЧИЋ О ДИЈАЛОГУ У БРИСЕЛУ: Нећемо прекидати разговоре са Приштином, али…

Ивица Дачић (Фото: Јутјуб)

Министар спољних послова Ивица Дачић изјавио је данас да Србија никада неће прекидати дијалог с Приштином, али да је против једностраних поступака.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Србија је увек за дијалог. Никада нећемо прекидати дијалог чак и када смо смо незадовољни. Нећемо уцењивати учешћем у дијалогу као што то сада раде у Приштини и нећемо провоцирати“, изјавио је Дачић на конференцији за новинаре после састанка с италијанским министром спољних послова Анђелином Алфаном.

Дачић је рекао да Београд жели договор и трајно решење за питање односа Београда и Приштине, али да се противи једностраним поступцима и не може дозволити да такви поступци управљању ставовима Србије.

Поводом настојања Косова да постане члан Унеска и других медјународних организација, Дачић је рекао да се временом заборављају услови из договора о регионалном представљању Косова, укључујући фусноту којом се позива на резолуцију Савета безбедности УН 1244.

„Нисмо против учешћа Косова у медјународним организацијама, али само ако је јасно дефинисано да то може бити само асиметрично, јер за нас питање статуса Косова није решено“, рекао је Дачић.

Извор:Танјуг