Занимљивости Издвајамо

ДАЉЕ НЕЋЕШ МОЋИ: Овако се у Русији обрачунавају с бахатим возачима (ВИДЕО)

„Стоп а Доуцхебаг“ назив је покрета иза којег стоје руски активисти са жељом да уведу ред међу возаче који својим бахатим понашањем, вожњом по тротоару и непрописним паркирањем показују како мисле да су изнад свих осталих.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Чини се да је у Русији проблем бахатости у саобраћају прилично изражен, чему сведочи невероватан број снимака на јутјубу с возачима којима је саобраћајна култура или култура уопште непознат појам.

Проблем је толико велик да је успео да натера једну групу младих активиста да изађу на улице и “означе” све оне који не виде разлику између улице и тротоара и који вероватно мисле “па нисам будала да чекам с другима у гужви када једноставно могу да идем краћим путем”.

Међутим, ако на том путу сусретну наведене борце за правду, не пише им се добро, посебно ако наставе с инсистирањем на праву које су себи сами доделили и не врате се назад на улицу.

Тада на ветробранско стакло добивају велику налепницу с поруком у стилу “могу да возим како хоћу” коју је јако тешко скинути.

Након што им активисти телима препрече пут, већина возача покуша да пронађе изговор и разлог зашто баш морају да иду туда, док се неки зауставе и удаље већ када их из даљине угледају. Наравно, постоје и друге крајности, које често, сасвим случајно, долазе из бољих и луксузнијих аутомобила.

Они су најупорнији, а када схвате да су им аргументи јако климави крену с вређањем и псовкама, јер за боље не знају. Неретко се ситуација распламса и претвори у физички обрачун, међутим не можемо рећи да нас такво нешто превише чуди.

Погледајте видео:

Извор: аваз