Издвајамо Србија

ДАНАС ОТКРИВА: Истрага о убиству гардиста води до државног врха!

Истражни органи који истражују убиство гардиста на Топчидеру дошли су до нових сазнања на основу којих ће ускоро бити откривене убице војника, сазнаје Данас.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Истрага се пре свега фокусирала на разоткривање оних који су заташкавали трагове, а како сазнаје Данас, трагови воде до државног врха, преноси Н1.

Гардисти Драган Јаковљевић и Дражен Миловановић погинули су 4. октобра 2004. у војном објекту Караш у Топчидеру, где су били на стражи.

Војна истрага утврдила је да се радило о убиству и самоубиству, док је независна државна комисија оценила да их је убила трећа особа. Почетком децембра прошле године представљена је 3Д форензичка анализа, која је потврдила да су гардисти убијени.

Предистражни поступак води Више јавно тужилаштво у Београду, а у истрагу су укључени и министарства полиције, одбране БИА и ВБА.

Новоформирана комисија поступила је по већини захтева заступника породице Јаковљевић и Миловановић, сем да се саслуша бивши председник Борис Тадић, који, како они тврде, има сазнања о овом случају.

Предраг Савић, један од пуномоћника породица Јаковљевић и Миловановић, потврђује за Данас да је истрага дошла до нових сазнања, пре свега о људима који су прикривали трагове убиства и начинима на које су то чинили.

Нови помаци ће, како тврди, ускоро довести до имена убица.

С друге стране, Вук Туфегџић, бивши војни истражни судија који је руководио истрагом о убиству двојице гардиста, и даље је при становишту да се у Топчидеру догодило убиство и самоубиство, те да никаквих прикривања трагова није било.

 

Извор: Данас.рс / Н1