Издвајамо Србија

ДЕСИЛО СЕ ЧУДО, ЦЕО СВЕТ ПРИЧА О ХРАБРОЈ СРПКИЊИ! Данијела Ковачевић се пробудила из коме после 7 ГОДИНА!

За даљи опоравак и терапије потребно је да се скупи 50.000 евра

Loading...

Данијела Ковачевић, Српкиња која је пала у кому после рођења ћерке Марије 2009. године, пробудила се после седам година патње и ужасних мука кроз које је пролазила њена породица!

Подсетимо, српски медији су много пута писали о овом случају: скупљан је новац за Данијелино лечење. Она никог није препознавала, нити се померала, после сепсе коју је добила после порођаја.

За све ово време, њена ћеркица Марија одрастала је фактички без мајке, али је свом душом била уз њу: Сваког дана је за своју маму Данијелу припремала по један цртеж или јој је нешто певала и рецитовала, у нади да ће јој се највећи сан у животу остварити и да ће се њена мама једног дана пробудити.

Према писању Дејли Мејла, Данијела је сада запрепастила лекаре у Немачкој, где се лечила у последње време, и почела је да се буди из коме!

– Ово је мањи напредак, али Данијела је много боље него раније – каже њен отац Ђорђе Ковачевић. Набацила је тежину, свеснија је и живља. Реагује, смеје се и љути се.

Лекари у клиници за рехабилитацију у Пфорзхајму у Немачкој кажу да је Данијела напредовала дотле да може да држи таблет и оловку у руци, може да седи и да прати разговоре.

Овај успех је плод дугогодишњег рада, физикалне и терапије говора, које стимулишу функције мозга.

Ипак, ова приватна терапија је веома скупа, и њена породица покушава да скупи донације које би им олакшале финансијски терет.

Њима је ургентно потребно 50.000 евра како би се терапија наставила.

– Терапија од 3 месеца је кратка – каже отац Драган. – Човек поломи руку, па се опоравља дуже од 3 месеца. Ово је као да учите мало дете да ради неке ствари. Толико се радило с њом. Ходала је 800 метара, то је за њу велики успех.

Рођаци су недавно почели да скупљањем прилога за Данијелу, али мисле да то неће бити довољно. Организовали су такмичење у теквонду и сав скупљен новац отишао је на лечење Данијеле. Дали су 10.000 евра, али потребно је још 50.000.

 

Извор: Еспресо/Дејли Мејл

Loading...
loading...
loading...