Издвајамо Свет

ДИРЕКТОРКА ЕБУ УПОЗОРИЛА УКРАЈИНУ: Неколико земаља спремно да одустане од Евровизије због искључења Русије!

Директорка Европске радиодифузне уније (EBU) Ингрид Делентре је званично обавестила власти Украјине да неке земље планирају да одустану од учешћа на Евровизији 2017. због тога што је Савет безбедности Украјине Јулији Самојловој забранио улазак у земљу. То је објавио портал oikotimes.com.

Делентре се обратила писмом премијеру Владимиру Гројсману. „Ако ви потврдити забрану уласку, то ће се сасвим сигурно негативно одразити на међународну репутацију Украјине“, написала је Делентре, преноси РИА „Новости”.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према њеним речима, неке земље чланице радиодифузне уније искритиковале су одлуку Савета безбедности Украјине да Јулији Самојловој не дозволи улазак у земљу и саопштиле да је могуће да ће одустати од такмичења.

Делентре није искључила могућност да Украјина у будућности буде искључена са догађаја које организује радиодифузна унија.

„Молимо вас да потврдите да госпођа Самојлова може да учествује на такмичењу ове године под истим условима, као и преостале 42 делегације“, истакла је Делентре.

Раније је Служба безбедности Украјине на три године забранила Јулији Самојловој улазак у земљу због тога што је она 2015. године наступила на Криму.

 

Извор: Руска реч