Издвајамо Србија

ДОДИК: Сецесија РС није на дневном реду и заложићу се за дијалог који ће обезбедити мир!

Милорад Додик се залаже за дијлог који ће обезбедити мир

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да БиХ није политички одржива, али да сецесија РС није на дневном реду и да се залаже за дијалог који ће обезбедити мир.

– О референдуму о отцепљењу Републике Српске разговарао сам са неким важним званицницима. Референдум, као и било која активност у вези са сецесијом Српске нису на дневном реду и то савршено добро знају сви који нападају мене и Републику Српску – рекао је Додик.

Он је истакао и да Република Српска и српски народ нису задовољни статусом у БиХ и нагласио да БиХ није политички одржива, преносе бањалучки медији.

– Ја сам политичар и водим рачуна да ништа што радим не доведе до насиља. Ствари у Републици Српској и БиХ морају да се решавају дијалогом – истакао је Додик.

Он је казао да БиХ не може у политичком смислу да преживи, али да није једини који о томе говори.

– Ако и буде некад неког разлаза, онда то мора да иде на миран начин, без претњи. Увек сам говорио да сам за изворни Дејтонски споразум и то је сасвим легитимна политичка позиција у којој и Дејтон и Устав морају да се поштују. Легитимна је ствар да се Срби, Бошњаци и Хрвати у БиХ договорају без утицаја странаца – нагласио је Додик.

Говорећи о српско-бошњачким и српско-хрватским односима у БиХ, Додик је рекао да је добро да Срби и Бошњаци имају добре односе, али да сматра да односи Срба и Хрвата у БиХ не смеју да буду на уштрб Бошњака.

– Ми Срби немамо баш разлога да будемо бланко поверљиви према Бошњацима, поготово имајући у виду причу о меморандуму о напуштању Југославије, као и нелегитимном референдуму о изласку БиХ из те Југославије – рекао је Додик.

Извор:Танјуг