Здравље Издвајамо

Др Мајкл Грегер открио највећу тајну медицине:Aко радите ово тело ће се само излечити, без таблета(ВИДЕО)

Доктор Мајкл Грегер (Мицхаел Грегер) аутор је бестселера „Како не умрети“, препознатљиво је лице у Америци и шире, а његово стручности поље покрива исхрану, безбедност хране и јавно здравље.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он открива којих шест намирница би свакодневно требало да једемо како бисмо се заштитили од тешких болести које су у даншње време постале права епидемија која доводи до преране смрти, попут рака, срчаних болести и дијабетеса.

Он сматра да је највећа тајна медицине знати шта да унесете у тело, тако да се оно само излечи, а ви будете сити и здрави!

1. Махунарке
Сочиво, леблебије, сушене половине грашка, соја и све врсте пасуља су обавезне. Можда вам се супа од грашка и умакање шаргарепе у хумус не чини корисним, али и тако уносите махунарке. Трудите се да поједете бар три порције махунарки дневно. Једна порција је, на пример, четвртина шољице хумуса, пола шољице куваног пасуља, сочива, тофуа или пуна шољица свежег грашка или проклијалог сочива. Иако је и кикирики технички махунарка, доктор Грегер га је сврстао у категорију орашастих плодова (због нутритивне вредности).

2. Бобичасто воће
Једна порција бобичастог воћа је око пола шољице свежих или замрзнутих, а сушених четвртина шољице. Иако су, биолошки гледано, банана, авокадо, па чак и лубеница бобичасто воће, користићемо колоквијални термин за мало јестиво воће, и додаћемо и грожђе (и суво грожђе) у ову категорију. То наравно значи да ћемо додати и воће за које многи сматрају да спадају у бобичасто воће, иако технички не спадају, на пример боровнице, трешње, бруснице, јагоде, дуд.

3. Зељасто поврће
У зељасто поврће спадају броколи, купус, блитва, раштан и кељ. Грегер препоручује барем једну порцију дневно (пола шољице), и бар још две порције зеленила дневно, лиснатог или зељастог.

4. Орашасти плодови
Свако би требало да једе бар 1 кашичицу млевених ланених семенки дневно, а осим тога и порцију других орашастих плодова или семенки. Четвртина шољице ораха је довољна за једну порцију, а ако волите путер (на пример од кикирикија), немојте у једном оброку узимати више од две супене кашике. Кестен и кокос нутритивно не спадају у орахе.

5. Зачини
Доктор Грегер препоручује и четвртину кашике куркуме, а можете да додајете и друге зачине (без соли) које волите.

6. Житарице целог зрна
За дуг живот једите и порције житарица целог зрна. На пример пола шољице топле овсене каше, кувана зрна пиринча, киное и хељде, кувана тестенина или кукуруз, шољица хладних (готових) житарица; једна тортиља или кришка интегралног хлеба, половина пецива или мафина, три шољице кокица…

Извор:fresh.hr