Издвајамо Русија

ДРАМАТИЧНО УПОЗОРЕЊЕ ШЕФА РУСКИХ ТАЈНИХ СЛУЖБИ: Спрема се напад на ПУТИНА и РУСИЈУ! (ВИДЕО)

Фото: Јутјуб

Стране обавештајне службе појачале су покушаје да дестабилизују Русију и њеног председника Владимира Путина. 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

То је порука с јучерашњег састанка Савета за безбедност Руске Федерације у Астракану.

– Деструктивне активности страних специјалних служби, чији је циљ дестабилизација Русије и политичке, али и друштвене ситуације у земљи, драстично су појачане – поручио је Николај Патрушев, секретар Савета за безбедност РФ.

Петрушев није рекао ко тачно стоји иза ових планираних напада и детаље плана за рушење Путина, али су тамошњи медији раније објављивали да контроверзни владар из сенке Џорџ Сорош има развијен план за свргавање Путина са власти.

Петрушев  је подсетио да су украјинске власти већ објавиле да су организовале саботаже по Русији, а да сличне нападе тек треба очекивати.

– Ситуацију карактерише појачан ниво терористичких и екстремистичких претњи. Радикални националисти и религијске групе представљају велику претњу, као и екстремистички манифести на интернету. Осим тога, могуће је да су се држављани Русије који су се борили на страни терориста у Сирији сада вратили у земљу – поручио је Патрушев.

– Посебни напади дешавају се на информатичком пољу. Међутим, проблем је што је знање стручњака за безбедност о информатици слабо. Од свих експерата задужених за заштиту поверљивих информација, само шест одсто њих је прошло специјализовану обуку на пољу информатичке безбедности – рекао је шеф тајних служби.

Патрушев је нагласио да су руски агенти у 2016. години спречили два терористичка напада, а догодило се 119 терористичких и 110 екстремистичких криминалних дела.

Амерички стручњак за сајбер-безбедност Џоел Хардинг тврди да су јучерашње приче о саботажи и субверзији лаж и да је реч о „фабриковању непријатеља који не постоји како би се направила спољна претња и тиме скренула пажња народа с корупције у земљи“.

 

Извор: Курир