Издвајамо Србија

ЕМОТИВНО ПИСМО ЛАУШЕВИЋА ПОСВЕЋЕНО ДРАГАНУ НИКОЛИЋУ: Ћале, увек ми је тешко….

Фото: Јутјуб

Била је то његова последња интерпретација у животу. Живот је тако хтео, да Гага буде сахрањен на исти датум следеће године – написао је између осталог Жарко Лаушевић у свом писму написаном за легендарног и никад прежаљеног Драгана Николића Гагу

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Уметничка биографија легенде југословенског глумишта и културне иконе Драгана Николића, под називом “Господин Мангуп” представљена је у четвртак у београдском “Атељеу 212″.

Монографију је припремила Радмила Станковић, а снимак Драгана Николића који на француском језику рецитује песме Виктора Игоа (“Сутра у зору”) и Бориса Вијана (“Дезертер”) одјекнуо је салом.

Током вечери прочитано је и емотивно писмо глумца Жарка Лаушевића, који је био спречен да присуствује промоцији монографије, па је послао писмо, у којем је појаснио како је настала последња интерпретација непрежаљеног Гаге.

Писмо је прочитала глумица Катарина Жутић, а оно гласи овако:

– Требало је да нешто импровизујем на француском и пожалим се Гаги да ни “мерси” поштено не умем да изговорим. Знам да је глумце најчешће мучно молити за глуму, као да молера питаш да ти офарба нешто. Ипак, стадох да га убеђујем да он говори француски на свим језицима света. Пристаде као и увек Гага, мој брат, ћале, венчани кум и пријатељ пре свега. Укључујем мобилни телефон и тада је настао снимак песме “Сутра у зору”. Виктор Иго је посветио ову песму својој мртвој ћерки Леополдини и Гага је много волео ту песму.

– Увек ми је тешко и лепо када чујем овај снимак. Овако је само он могао. Као да га је говорење ове песме узбуркало и он је сам предложио да снимимо још једну песму (“Дезертер”)… Била је то његова последња интерпретација у животу. Оба снимка су настала у Миленином и Гагином стану на Врачару 14. марта 2015. године. Живот је тако хтео, да Гага буде сахрањен на исти датум следеће године – завршио је Лаушевић.

Подсећамо, Драган Гага Николић преминуо је 11. марта 2016. године у 73. години живота, након дуге и тешке болести.

Извор:Телеграф.рс