Србија

ЕВО ЗАШТО ВУЧИЋ ИДЕ КОД ПУТИНА! Председник Русије ће отворено показати колики је пријатељ Србије!

Александар Вучић и Владимир Путин (Фото: Јутјуб)
У наредних двадесетак дана премијер Србије Александар Вучић ће се састати са Владимиром Путином. Главна тема овог сусрета биће наоружавање Војске Србије
Премијер Александар Вучић овог месеца има изузетно значајне сусрете за нешу државу. Наиме, након што се састао са немачком канцеларком Ангелом Меркел, Вучића очекује састанак и са руским председником Владимиром Владимировичем Путином, потврђено је јуче Информеру.
Како тврде наши одлично обавештени извори блиски премијеру, посета Москви биће реализована у наредних двадесетак дана.

Озбиљни разговори

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Главна тема састанка Вучића и Путина у Москви биће даље наоружавање Војске Србије.
Према речима Информерових саговорника, премијер је одлучио да због ових важних државних послова одложи предизборну кампању за председника.

– Вучић је одлучио да изборе тренутно потпуно остави по страни, јер су ово јако важни састанци за Србију. Вучић и Путин ће потврдити војне споразуме и испоруку авиона и остале опреме, али се очекује и разговор о евентуалном проширењу пакета. О политичком подршци Русије није потребно говорити – преноси наш извор.

Наша сазнања индиректно је потврдио и сам Вучић, који је поручио да ће током ове недеље његова предизборна кампања бити на „стендбају“ због државних послова.

– Водим рачуна о државним пословима. О томе говори и чињеница да ове недеље нећу имати страначке скупове због пута у Сарајево и Берлин. Свакако не идем у Сарајево да бих јео ћевапе, већ да разговарам са свима о будућности региона и како да будемо покретачка снага читаве Европе – рекао је Вучић.
Бивши шеф дипломатије Живадин Јовановић, на другој страни, истиче да су за Србију значајни дијалог и политички контакти на највишим нивоима с утицајним земљама.

– Овакви сусрети увек имају благотворно дејство на развој економске сарадње, али и свих других области, јер доприносе уравнотеженој међународној позицији и војној неутралности Србије. Вучићеве посете свакако ће имати утицаја и на председничке изборе у Србији, као и на политичко расположење бирача јер оне показују какву подршку има премијер – подвлачи Јовановић.

Братски односи

И војни аналитичар Владе Радуловић сматра да актуелна влада има јаку подршку Путина.
– Вучић може да рачуна на подршку Русије, не само у формалном смислу, већ и на терену, што показује војни споразум и испорука шест модерних авиона „миг 29“ – закључује Радуловић.

Извор: Informer.rs