Издвајамо Србија

ГОРАН МАТИЋ ИЗНЕО ШОКАНТНЕ ДЕТАЉЕ: Група Паук хтела да УБИЈЕ СЛОБУ И АРКАНА

Бивши државни секретар за информисање Горан Матић изнео пред Вишим судом детаље о припреми атентата на Слободана Милошевића и Жељка Ражнатовића Аркана

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Бивши државни секретар за информисање Горан Матић открио је јуче пред Вишим судом у Београду да су припадници групе „Паук“ крајем деведесетих планирали атентат на Слободана Милошевића и Жељка Ражнатовића Аркана.

Матић је у завршници поступка против петорице оптужених поновио сазнања о њиховим терористичким и шпијунским активностима које је први пут обелоданио још 1999.

Он је сада на суђењу рекао да је тада причао о припреми атентата на Слободана Милошевића, али да је прећутао да је планирано и убиство Жељка Ражнатовића Аркана јер „није желео да га ставља у исти кош са председником Југославије и Србије“. Он је додао и да је то урадио зато што је „Аркана увек сматрао криминалцем“.

Матић је навео да је о намерама групе „Паук“ информације добио од Државне безбедности.

– У новембру 1999. Слободан Милошевићме је позвао у Бели двор и саопштио ми да је ухапшена група чији су чланови били осумњичени за покушај дестабилизације државе и да то треба да се изнесе у јавности. Састанку је присуствовао и тадашњи начелник ДБ Раде Марковић – рекао је Матић.

Он је додао да му је податке о ухапшенима донео Владимир Митић из Девете управе ДБ.
– Речено ми је да су планирали атентат на Милошевића и Аркана. Доставили су ми њихова имена, али ми је речено да име Петра Салапуре, пуковника Војске Југославије, никако не спомињем – навео је Матић.

Он је додао и да је обавештајац Митић погинуо 2002. године под чудним околностима у саобраћајној несрећи, али да то неће да коментарише, док сматра да се „Раде Марковић никада није озбиљно бавио својим послом“.

Он је закључио да су „претње Милошевићу биле реалне“.

Извор:СрбијаДанас.цом/Информер