Издвајамо Свет

ХИЛАРИ НАЧИСТО ОДЛЕПИЛА: Не излази из куће и само бунца ОВО О ПУТИНУ

Бивши саветници демократске кандидаткиње за председника САД Хилари Клинтон открили су да је некадашња прва дама јако тешко поднела пораз од Доналда Трампа, да се није опоравила од изборног шока и да и даље покушава да докучи шта ју је коштало изненађујућег пораза.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како преноси британски „Експрес“, Хилари је од својих саветника захтевала да ангажују спољне стратешке сараднике који би открили кључне елементе који су довели до њеног пораза на изборима 8. новембра прошле године.

Многе демократе сматрају да су Трампа до победе винули руски хакери, ФБИ директор Џејмс Коми и „Викиликс“, који су допринели Хиларином поразу.

– Очајна је, у расулу. Седи код куће и недељама размишља о поразу. Звала је све донаторе, сараднике и пријатеље, тражи од њих да изнесу своје мишљење о узроцима њеног пораза. То уопште није пријатно за људе који су приморани да сарађују с њом – рекао је један од њених саветника за „Хилл.цом“.

Према претходним подацима до којих је дошао „Њујорк тајмс“, Хилари је у разговору са богатим као главни разлог за свој пораз обележила Владимира Путина, председника Русије.

– Он је изазвао бес према мени и мојој кампањи. Јавно ме напада и критикује. Још раније је поручивао да покушавам да изазовем нереде у Русији, и запретио да се то неће добро завршити по мене. Директно је ударио на моју кампању и показао да нису у питању празне претње – пренео је „Њујорк тајмс“ поверљиве разговоре Клинтонове и донатора.

 

Извор: srbijadanas.com