Издвајамо Србија

ИСКРЕНА ПОРУКА ЗОРАНЕ МИХАЈЛОВИЋ: Зашто никада нећу бити Александар Вучић

За разлику од Вучића, тешко да бих имала толико такта за све оне који, верујем, не заслужују ни минут његове пажње. Не бих могла да све видим, да све знам, да мирим немирљиво као што он ради, а да то одмах не кажем сваком у лице. Зато не бих могла да рачунам на подршку коју је Вучић данас има, и од странака и од огромног броја грађана, написала је Михајловић

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Потпредседница Владе и министарка грађевинарства саобраћаја и и инфраструктуре Зорана Михајловић објавила је поруку на својој фејсбук страници у којој је искрено причала о разлозима због којих она никада неће бити као премијер Србије Александар Вучић, али да ће управо због свих тих разлога лидер СНС-а после избора 2. априла, како каже, постати нови председник Србије.

– Не кријем да ми је понекад криво што не могу да будем као он – написала Михајловић, у објави коју преносимо у целости:

Са Александром Вучићем заједно радим у три мандата, на његов позив сам и дошла у СНС. Делимо велики број циљева: да нема успеха без великог рада, да нема успешне Србије без нових путева и пруга, да нам је место међу 20 најбољих земаља на свету на Дуинг бизнис листи. И да је будућност Србије у ЕУ.

Али, постоје неке ствари или врлине које Вучић има, а које ја никад нећу имати. Не кријем да ми је понекад криво што не могу да будем као он.

За разлику од Вучића, тешко бих успела да научим и запамтим имена не само свих градова већ и најмањих села у Србији, да знам и колико становника имају, а камоли да их све обиђем као што их је он обишао. Нема политичара који данас боље од њега познаје сваки заселак ове земље.

За разлику од Вучића, не знам да ли бих била стрпљива и упорна за неке ствари. Да гурам наградну игру са фискалним рачунима или ваучере за одмор пензионера у које нико није веровао, а које, сад се види, дају одличне резултате за државу.

За разлику од Вучића, никад нећу научити да људима који ме преваре пружим нову шансу. Он верује да се људи могу поправити, да могу бити бољи и да им увек треба помоћи чак и кад не видимо разлога за то.

За разлику од Вучића, тешко да бих имала толико такта за све оне који, верујем, не заслужују ни минут његове пажње. Не бих могла да све видим, да све знам, да мирим немирљиво као што он ради, а да то одмах не кажем сваком у лице. Зато не бих могла да рачунам на подршку коју је Вучић данас има, и од странака и од огромног броја грађана.

За разлику од Вучића, не разумем зашто је у Србији важније шта о вама мисли обичан свет од оних који по свим правилима треба да вуку земљу напред. Не разумем то и поред тога што нема дана да ме неко од тзв. прогресиваца не демантује.

И на крају, не бих могла као Вучић да покажем да ме не боли кад ми вређају најмилије. Знам колико воли своју породицу, колико воли сина и ћерку и не знам како издржава и успева све то да прогута. Толико јака нисам.

Зато никад нећу бити као Вучић. И зато ће Вучић убедљиво да победи на овим изборима – написала је Михајловић.

Извор:bktvnews.com