Издвајамо Србија

ИСПОВЕСТ ОЦА ЛУКЕ ЈОВАНОВИЋА: Знам да Милићев није прегазио мог сина, цело време се крије ИСТИНА!

Убеђен сам да се права истина о погибији мог сина Луке крије. Зашто се крије? Зашто је проблем рећи чији је аутомобил ако је све чисто? Немогуће је да се до данас не сазна чији је „кантримен“, рекао је Бојан Јовановић, отац Луке који је прегажен у јулу 2014. године на Бранковом мосту

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Док сам пратио суђење и гледао Марка Милићева (36) нисам имао осећај да је он човек који је крив са смрт мог Луке. Зато сам и уверен да се од почетка крије права истина о несрећи и о томе ко је возио „кантримен“ који је покосио моје дете, овако је за Информер започео причу Бојан Јовановић, отац трагично настрадалог Луке Јовановића, ког је у јулу 2014. године покосио „мини купер кантримен“ на Бранковом мосту.

Адвокат Ћасић: Тужилац зна много више

Адвокат Дејан Ћасић, за кога Дрча тврди да га је ангажовао познати бизнисмен како би бранио Милићева јер је пристао да уместо његове супруге преузме кривицу на себе за 550.000 евра, тврди да су све то „обичне будалаштине“. Међутим, он истиче да заменик трећег тужиоца Синиша Зорић зна много више о околностима саобраћајне несреће у којој је настрадао Лука Јовановић од онога што је на крају презентовано у оптужници.
– Поступајући тужилац није изнео у јавност сва своја сазнања о случају „Кантримен“, за шта је награђен тиме што је после окончања судског поступка аванзовао у Више тужилаштво – тврди Ћасић.

Лукин отац објашњава да је пратио свако суђење и да му никада није изгледало да је Милићев човек који је крив за смрт његовог сина.

Чији је аутомобил?

Једноставно, немам тај осећај да је он возио „кантримен“. Три године слушам људе како је два милиона евра коштало да се сакрије истина. Толико кошта да се не сазна чији је аутомобил и коме га је власник дао кобне ноћи. Нешто смрди и тачка! Што је проблем рећи чији је аутомобил ако је све чисто? Немогуће је да се до данас не сазна чији је „кантримен“. Зато сам и уверен да се од почетка крије права истина о несрећи и о томе ко је возио „кантримен“ који је покосио мог Луку – каже Јовановић.

Бојан, коментаришући исповест Милана Дрче, осуђеног припадника „земунског клана“ и једно време затворског цимера са Милићевим, који му је испричао да је за 550.000 евра преузео кривицу на себе, истиче да му је важна само истина.

Немам материјални доказ да је то урадио Милићев, а док не будем имао доказ, нећу веровати да је он возио „кантримен“ којим је убијен мој син – каже Лукин отац.

Након текста у Информеру отац настрадалог младића очекује да ће истина коначно изаћи на видело.

Тужилаштво: Докази су чврсти, Милићев је возио ‘кантримен’

Иван Марковић, портпарол Трећег основног тужилаштва, које је подигло оптужницу против Марка Милићева и осталих сапутника из „кантримена“, навео је јуче како жели да укаже да преношење изјава једног затвореника о томе шта му је рекао други затвореник непотребно ствара сумњу јавности у рад полиције и правосуђа.
– Све то је покушај скидања кривице са неког чија је кривица утврђена. Подсећамо да осуђени Милићев није сам преузео кривицу за оно што је урадио, већ је полиција даноноћним оперативним радом дошла до њега као извршиоца кривичног дела, што је тужилаштво успешно и доказало. Прича пласирана у медијима је нетачна од самог почетка, где се наводи да је у питању возило црвене боје – рекао је он.
Марковић наводи и да је истрагом утврђено да је управо Милићев возио ово возило у више наврата пре саме несреће, а да је у питању аутомобил боје беле кафе са црним кровом. Како каже, то су потврдили и сви сведоци у поступку, између осталих и сведок који није учествовао у догађају, таксиста Жељко Шутановац.
– Кретање осуђеног Милићева потврђено је, осим изјавама сведока, и листингом мобилног телефона, што је у потпуној супротности са лажном верзијом догађаја. Уколико било ко поседује нека сазнања да је још неко учествовао у овој саобраћајној несрећи, нека тужилаштву таква сазнања и достави, а ми ћемо после анализе проценити да ли се ради о озбиљним наводима и у том случају извршити одговарајуће провере – поручује он.

Неко треба да да одговор на ова сазнања. Очекујем да ће државне службе, тужилаштво и полиција реаговати и испитати све до краја. Од почетка су неке ствари скриване. Рецимо, након удеса тражио сам да видим слике са сплава „Ласта“ на коме је наводно Милићев био са друштвом пре несреће, али тих слика нема. Где су слике са „Ласте“? Када сам год у прошлости питао шта је са тим сликама, које би откриле ко је све био те ноћи, нико ми није рекао да те слике не постоје. Већ су сви једноставно ћутали. Зашто ћуте? Можда јер је неко склонио те слике да се не сазна ко је у ствари био са друштвом – тврди Јовановић.

Само истина

Лукин отац каже да и даље редовно одлази на синовљев гроб и да само чека дан када ће отићи и рећи: „Сине, коначно знам истину.“

Подсетимо, припадник „земунског клана“Милан Дрча у исповести за Информер испричао је шта му је све Милићев рекао у ћелији о кобној ноћи 25. јула 2014. године када је на Бранковом мосту „кантримен“ покосио Луку Јовановића.

Дрча је између осталог рекао да је први власник „кантримена“ бизнисмен В. Б., који је аутомобил предао жени познатог српског бизнисмена, која га је и возила у тренутку несреће.

Он је објаснио и како је након несреће дошло до договора у новосадском кафићу „Два галеба“ када се Милићев са својим адвокатом састао са бизнисменом чија је жена возила „кантримен“и како је тада склопљен договор да он у замену за 550.000 евра призна кривицу.

Он је открио и како је „кантримен“ завршио у Италији, где је распарчан у делове у једном селу код Напуља.
Извор: Информер