Издвајамо Свет

ИВАНКА СВОМ ОЦУ СМЕШТА ПРОПАСТ: Ево шта ради Трампу иза леђа док он прави велике планове за Америку!

Иванка Трамп (Фото: Јутјуб)

За то време Трамп оптужује Кину да непоштеном трговином и валутним манипулацијама „краде“ радна места у Америци, а америчке фирми осуђује због сељења производње изван домовине

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Амерички председник Доналд Трамп је још у изборној кампањи говорио да ће у САД поново оживети производњу и што ће довести до отварања нових радних места. Међутим, многи га по овом питању називају лицемером, јер његова ћерка Иванка сву робу свог бренда производи управо у Кини.

– Следићемо два једноставна правила, купуј америчко и запошљавај америчко – рекао је Доналд Трамп у инаугурацијском говору 20. јануара.

Док је то говорио осам теретних бродова из Кине превозило је робу са брендом Иванке Трамп у Сједињене Државе.

Најмање 23 тоне ципела, две тоне блуза и најмање 1.600 новчаника од кравље коже који се производе под именом Иванке Трамп допремљени су из Кине у Америку од Трампове победе на изборима до 28. фебруара, показују подаци америчке царине.

За то време Трамп оптужује Кину да непоштеном трговином и валутним манипулацијама “краде” радна места у Америци, а америчке фирми осуђује због сељења производње изван домовине.

Иванка Трамп у Кини не производи директно. То чине произвођачи којима је она поверила свој бренд: фабрике Г-ИИИ, Мондани и Марк Фишер.

Г-ИИИ је 2015. године робу са потписом Иванке Трамп продао у вредности од 27,5 милиона евра, а у првих девет месеци прошле године продаја је скочила за 12,4 милиона у односу на исто раздобље прошле године, наводи се у подацима компаније.

Али Иванкина линија није једини Трампов бренд који се производи у Кини. У последњих 10 година више 1.200 испорука терета из Кине или Хонг Конга садржавало је производе, било мајице, кравате или ципеле, са презименом њујоршког мултимилијардера, указују подаци са царине.

Трамп је у кампањи говорио да је то било паметно пословање.

– Врло је лицемерно залагати се за повратак послова у САД, а истовремено производити у Кини. Али у њену одбрану, тешко да би јој се производња у Америци исплатила – рекао је стручњак за америчко-кинеске односе Кристофер Балдинг.

Иванка је прошли месец била на састанку са предузетницима у Белој кући када је њен отац говорио о враћању производње у Америку.

– Све ће бити темељено на повратку наших радних места – поручио је.

Али не баш одмах: који дан након тога састанка једна фабрика у Кини примила је наруџбу за 10.000 ципела са потписом Иванке Трумп за идућу сезону, објавили су кинески медији.

Извор:Телеграф.рс/Хина