Србија

ЈЕРЕМИЋ: Вучић није привукао најбоље из света, па је платио да му дођу најгори

„Неко ко је тек у својој петој деценији открио Вебера свакако није читао Алексу Шантића: Ми знамо судбину и све што нас чека, но страх нам неће заледити груди, волови јарам трпе а не људи, Бог је слободу дао за човека“, рекао је поред осталог Јеремић на конвенцији у Београду.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Председнички кандидат Вук Јеремић одржао је вечерас конвенцију у Хали спортова „Ранко Жеравица“ на Новом Београду. Јеремић је на скуп дошао са супругом Наташом, а на почетку је интонирана химна Србије.

Јеремићу су подршку пружили и чланови организације „Други круг“, који су организовано стигли на конвенцију.

Чланови организације су се захвалили Вуку Јеремићу што су имали прилику да се на конвенцији обрате и искажу свој став да желе Србију из које неће морати да беже. Више чланова је у својим говорима позвлао грађане Србије да другог априла заокруже број два како би дочекали други круг.

На Конвенцији су говорили грађани из различитих делова Србије у име радника, пензионера, студената…

Након што је уприличена песма из мјузикла „Јадници“ – извођачи су на бину дошли из публике – присутнима се обратила и супруга Вука Јеремића.

“Неки су ме осудили што сам поред свог мужа у једном од најважнијих тренутака његовог живота, али питам се где би то требала да будем. Свакодневно путујемо по Србији разговарамо са нашим људима и њихова љубав и подршка дали су ми снагу да пребродим увреде и омаловажавање“, рекла је Наташа Јеремић. „Памтићу до краја живота поруке подршке и извињења из Кикинде због онога што је учинио један њихов суграђанин“, додала је између осталог и позвала Вука Јеремића на бину.

„Београде, добро јутро“, обратио се председнички кандидат. „Увек је најтеже али и најлепше говорити у граду у ком сте проговорили и начинили прве кораке.“

Он је на почетку обраћања говорио о Београду, цитирао Борислава Пекића и Мому Капора.

„Београд није само град херој, он је био и остао жила куцавица нашег народа. Метропола, гостољубив према свима, отворен за најразличитије идеје и утицаје. Београд у ствари и није град, он је метафора и начин живота, угао гледања на ствари, говорио је Момо Капор“, рекао је Јеремић.

Јеремић је додао да је данас све више насилника, а све мање песника.

“Уместо радничке Раковице, уместо новог Студентског града, граде се станови за богаташе који ће за викенд долазити да се проводе на рачун наше немаштине. Уместо да Београд поносно излази на реке граде се две накарадна бетонске ругобе, које остају као ожиљак. Аеродром Никола Тесла, који желе да предају странцима, како би неко могао да узме велику провизију, тај аеродром је место растанака младих са родитељима који одлазе у свет са картом у једном правцу јер будућност у коју верују не станује овде”, поручио је Јеремић. се по завршетку говора Вук Јеремић срдачно поздравио.

 

Извор: nedeljnik.rs