Србија

„КАДА ПУКНЕ АМЕРИКА, нестаће и тзв. држава Косово“

„Чим се буде сломила кичма америчком империјализму, сурваће се као зграда од картона и држава Косово. А оно што су учинили на Космету, Албанци се спремају да учине и у Македонији, Црној Гори и Грчкој. Они се енормно множе, па и милом и силом асимилују друге“, тврди почасни члан Академије наука Каплан Буровиц́, светски признати албанолог.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Индоктринирани фалсификованом историјом

Буровић је аутор 103 књиге, као и познате поеме „Бојана“, због које је био ухапшен 4. марта 1959. Због својих ставова скоро 43 године је провео по албанским затворима. Академик Буровић данас живи у Женеви.

– Данашња Албанија, међународно призната 1913. године јесте „Велика Албанија“ коју је албанска феудо-буржуазија настојала да прошири и даље то настоји. У састав те актуелне и међународно признате Албаније ушле су 1913. године српско-црногорске, македонске, грчке и влашке територије, које чине њен већи део – објашњава Буровић и додаје:

– Када је Албанија призната за независну државу, имала је свега око 1.000.000 становника, од којих скоро половина нису били Албанци. Оспоравајући им и елементарна национална права, па и право да да изјаве своју националност, Албанци су вршили присилну албанизацију без преседана у историји човечанства и врше је и даље.

Албанци су увек били мач турских окупатора

– Индоктринирани својом фалсификованом историјом и муслиманским фундаментализмом, Албанци су постали најагресивнији елемент на Балкану. Од давнина су били исукани мач турских окупатора. Као муслимански фанатици представљали су највећу опасност за мир и равнотежу Балкана и представљају је и данас – каже овај албанолог.

– Албанци са Косова и Метохије створили су, уз помоћ Запада, другу албанску државу на Балкану. У Македонији се дешава нешто слично. У Црној Гори се говори о албанској аутономији већ годинама, југ Србије тражи такође аутономију… Ја сам својевремено истакао да су Албанци узурпирали власт ове државе и не да је третирају као само своју, већ је третирају и као покрајину Албаније – сматра Буровић.

– Па и манифестације на Космету су искључиво албанске. Широм Космета се говори и пише да се они спремају да ову област присаједине Албанији. Оно што су учинили на Космету, Албанци се спремају да учине и у Македонији, Црној Гори и Грчкој. Ако им се дозволи, они ће то учинити и са Европом!

Независно Косово је привремени производ америчког империјализма. Чим се буде сломила кичма том империјализму, и „држава Косово“ ће се сурвати као зграда од картона, јер ће Американци повући своје војне базе пред кукама и мотикама побуњених народа – закључује Буровић.

 

Извор: rs.sputniknews.com