Издвајамо Србија

МИХАЈЛОВИЋ: У Шешељевој Србији све би жене биле глупаче којима је место у кухињи!

loading...

Члан Председништва СНС Зорана Михајловић саопштила је данас да је лидер радикала Војислав Шешељ још једном је показао какав би био положај жена у Србији уколико би, којим случајем, победио на изборима и да би “у Шешељевој Србији женама било забрањено да се баве послом који нема везе с кухињом”

– У Шешељевој Србији жене би биле третиране искључиво као ”глупаче” и било би им забрањено да се баве политиком или било којим другим послом који нема везе с кухињом. Шешељева политика види жене искључиво као куварице с кецељом које читав дан проводе спремајући храну својим мужевима – наводи у саопштењу Михајловић.

Михајловић напомиње да није случајно што Шешељ упућује салве увреда женама управо пред Дан жена, 8. март, дан када су се храбре жене избориле за економску, политичку и социјалну равноправност.

Она је истакла да баш због свих оних “неустрашивих жена које су се бориле за своја и наша права, и ми, жене Србије, данас треба да подигнемо глас против свих који понижавају и малтретирају жене”.

– Нећемо допустити ни Шешељу, ни било коме другом, да жене у Србији врати више од сто година уназад како би морале поново да се боре за своја основна права – поручила је Михајловић.

Извор:Танјуг

Loading...
loading...
loading...