Занимљивости Издвајамо Србија

МОЋНА ПОРУКА МОНАХА СА ОСТРОГА: Девојке, ГОЛОТИЊОМ привлачите само мушкарце ЈЕФТИНИЈЕ ОД ВАС!

loading...

Шта помислите кад видите младу и лепушкасту девојку обучену као порно звезда? Подсмех, сажаљење или бес што нам је друштво такво какво је? Колико смо као друштво морално и културно посрнули, када смо постали интолерантни на такве појаве? Чија је то одговорност, родитеља, образовног система или медија? Или смо сви “заказали”, запитао се монах са Острога Арсеније Јовановић

Пуно је питања на које није лако дати одговор. Монах Арсеније Јовановић у једној проповеди се дотакао и ове теме.

Његове речи су сурово искрене, али и отрежњујуће. Беседу о обнаженим и истетовираним девојкама преносимо у целости:

“Једно друштво зависи од жене, од здраве, чедне и моралне девојке. Зашто кажу да Немци не могу ништа Турцима у Немачкој?

Зашто? Сачували су своје жене, јесте да то њихово облачење изгледа мало чудно у данашњем свету, али оне су сачувале своју чедност и морал.

А погледајте данашње младе хришћанке, Српкиње по Београду – исцепане, огуљене, избушене, истетовиране. То је све порука: приђи, стави руку на мене и води ме где хоћеш.

Данас је мода тих тесних фармерки, онда боље изађи гола, какве то везе има, кад су те фармерке као хулахоп, толико приљубљене да се сваки телесни набор види. И то више уопште није привлачно.

Те мученице не знају – ја сам мушкарац, нисам никакав анђео – да је привлачније видети девојку у некој хаљини, на пример, па да замишљам, а не кад је све “на изволте”, нема више тајне, отмености, да те заинтригира мало. И она мисли да ће привући некога?! Па зна се кога ће привући таква девојка – онога ко је још јефтинији од ње, који никада неће бити добар муж, добар отац, који никада неће бити добар човек на послу и уопште.

Она већ бира за себе човека ког ће омрзнути једног дана, од кога ће се развести, где ће бити алиментација, фрке, лудила са децом. Један човек који носи озбиљну, јаку личност у себи, који има харизму – он ће својом личношћу и интелектом да делује и да плени људе.

А ми који смо празни, који немамо шта да понудимо, ми ћемо да правимо циркус од себе не би ли неког привукли и опет ништа нећемо добити, то је једна дубока несрећа. Зато морамо да радимо на својим душама, личностима, а на телима – лако ћемо. И најружнији човек је леп када носи Бога у себи.”

 

Извор:bktvnews.com

 

 

 

 

 

Loading...
loading...
loading...