Издвајамо Спорт

НАЈБОЉИ КАД ЈЕ НАЈТЕЖЕ! ЗВЕЗДА се тргла и разбила УНИКС у Арени пред недељу одлуке (ВИДЕО)

Црвена звезда је повратила самопоуздање пред најважније утакмице у сезони, данас је савладан Уникс у оквиру 29. кола Евролиге.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Коначно, победа!

Црвена звезда је у оквиру 29. кола Евролиге успела да у Комбанк арени пред 9332 гледаоца савлада Уникс са и да тако уз доста самопоуздања уђе у најважнији део сезоне. Било је 83:65 (10:14, 30:17, 17:18 и 26:16).

Уникс је био бољи на старту утакмице, екипа Дејана Радоњића се мучила и да упути шут ка кошу гостију. Били су шампиони Србије на само два поена до петог минута, а до краја четвртине су успели свега да постигну десет поена.

Поново смо видели старе бољке, добру игру у одбрани и слаб напад без Јовића.

Ленгфорд је предводио госте, постигао је 6 поена у првих 10 минута, а Данило Анђушић је све зачинио тројком у последњем нападу за 10:14.

У наставку – стара, добра Звезда.

Волтерс и Бјелица су одиграли сјајну четвртину, баш као и Кузмић који је био на највишем нивоу. Правила је Звезда серију, постигли су чак 30 поена у овој деоници.

Симоновић је био поново онај стари, погодио је две тројке на крају четвртине, за највећих у том тренутку – 40:31.

Лоше је почело друго полувреме, Црвена звезда је имала благи пад у игри, али је он кратко трајао. Прешли су гости у предност, да би се онда Симоновић поново разгоропадио, а Џенкинс и Волтерс, који је одиграо најбољу утакмицу откако је стигао у Црвену звезду, су водили Звезду ка великој предности.

У последњој деоници Звезда прави нову серију и то од 9:0, то је серија која је у потпуности разоружала екипу Уникса. Бјелица, Гудурић, Митровић… Поени су се ређали, Звезда је била све ближа 16. победи у Евролиги.

Као да је пао велики терет са плећа играча Црвене звезде, поново су погађали отворене шутеве, а радује и добра игра Марка Гудурића, рекли бисмо да се буди у прави час.

Бјелица је растао у играча утакмице, све му је полазило за руком, а након његове нове тројке екипа је отишла и на 75:52. Од тог тренутка победа више није долазила у питање, Звезда је славила и 16. победу у Евролиги.

Најефикаснији у редовима екипе Дејана Радоњића био је Бјелица са 19 поена, Гудурић је постигао 18, Симоновић је имао 13, а Волтерс 12 уз 6 асистенција.

Ленгфорд је имао 16 поена, Колом је имао 11 код гостију.

У оквиру Евролиге Црвеној звезди следи најважнији меч у последњем колу против Дарушафаке који одлучује директно о осмом месту у оквиру Евролиге.

Извор: sportske.net