Србија

НАПЕТО НА ВЕЧЕРИ У САРАЈЕВУ: Ево шта је Вучић питао Мустафу

Премијер Србије Александар Вучић имао је синоћ вербални сукоб у Сарајеву са Исом Мустафом, који је раније данас потписао закон којим намерава да сву имовину на Косову регистровану на СФРЈ, Србију и Аутономну покрајину Косово пререгиструје на тзв. републику Косово.
Сукоб се догодио на вечери коју је председавајући Председништва БиХ Денис организовао у ресторану „Либертас“ у Сарајеву за лидере Западног Балкана.

Како „Блиц“ сазнаје, Вучић је на почетку вечере питао Мустафу „шта се дешава са отимањем српске имовине на Косову“ и да ли је „он (Мустафа) то све сам смислио или је имао нечију помоћ“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Извор „Блица“ каже да је атмосфера међу званицама била „напета, на моменте и непријатна“ услед сукоба Вучића са Мустафом, али да на послетку ипак нико није напустио ресторан, „иако је на тренутак изгледало да би се то могло догодити“.

Вечери су присуствовали и Еди Рама, премијер Албаније, Мирко Шаровић, министар спољних и економских односа БиХ, као и амбасадори Србије и Албаније.

Иначе, пре вечере, Вучић је поручио приштинским властима да својом одлуком о имовини бивше СФРЈ, Србије и Војводине ништа нису отели, јер у ту имовину не могу да уђу нити да је отму.

– Ни у шта од тога што сте планирали не можете да уђете, ништа од тога не можете да отмете – рекао је он по доласку у Сарајево.

Такође је казао да није сигуран да је косовски премијер Иса Мустафа смислио одлуку о отимању имовине, односно да није сигуран да је то „његова генијална идеја“, јер су, како каже, приштинске власти увек избегавале да говоре о имовини.

– Као потезом пера смо ми сада нешто отели. Нисте ништа отели. То што сте ви себи написали нема смила. Напишем и ја, када нацртам коња да је то коњ, а на коња не личи, више личи на кућу и јаје него на коња. Али нема везе написао сам испод. Тако је и он написао нешто па сада шта има везе – закључио је премијер.

Извор: Blic.rs