Издвајамо Србија

НЕ МОРАТЕ НА ШАЛТЕРЕ: Ево како да проверите да ли је здравствена књижица готова

Уколико сервис на сајту пружи информацију да је здравствена картица произведена, осигурано лице треба да се јави матичној филијали, односно испостави, у циљу преузимања здравствене картице

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Републички фонд за здравствено осигурање је активирао електронски сервис за проверу статуса производње здравствених картица.

Из тог фонда је саопштено да овај сервис пружа могућност осигураним лицима да провере да ли је њихова здравствена картица произведена.

Сервис је доступан на сајту Републичког фонда, под насловом “Проверите да ли је ваша здравствена картица произведена”.

– Да би осигурано лице добило повратну информацију о статусу производње здравствене картице, потребно је да унесе свој ЛБО број и да кликне на дугме “Провери”. Применом овог сервиса, сва осигурана лица ће моћи да се информишу о статусу производње њихове здравствене картице без потребе одласка на шалтер Републичког фонда – рекла је др Верица Лазић в.д. директора Републичког фонда за здравствено осигурање.

Идеја коришћења сервиса је та да осигурана лица не морају да одлазе на шалтер Републичког фонда како би проверили да ли је њихова здравствена картица произведена, већ то могу учинити путем сајта Републичког фонда.

Уколико сервис на сајту пружи информацију да је здравствена картица произведена, осигурано лице треба да се јави матичној филијали, односно испостави, у циљу преузимања здравствене картице.

Републички фонд ће настојати да и у наредном периоду развојем електронских сервиса унапреди квалитет услуга према осигураним лицима.

Извор:Танјуг/Телеграф.рс