Издвајамо Србија

НЕКА ИМЕНА ЋЕ ВАС ИЗНЕНАДИТИ: Ево ко је све од познатих подржао Вучића…

Изборни штаб СНС објавио је данас проглас са списком имена српских интелектуалаца, спортиста и естрадних звезда који на председничким изборима подржавају кандидата владајуће коалиције Александра Вучића. Њих 650 у прогласу је навело да својим именом, знањем и резултатом стоје уз Вучићеву кандидатуру.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Тако су актуелног премијера у трци за председничку функцију подржали декан Правног факултета Сима Аврамовић, ректор нишког Универзитета Драган Антић, декан Грађевинског факултета Бранко Божић и бивши декан Правног факултета Мирко Васиљевић.

Међу потписницима су и бивши декан Филолошког факултета Александра Врањеш, декан Стоматолошког факултета Мирослав Вукадиновић, декан Факултета техничких наука Нови Сад Раде Дорословачки, декан Филозофског факултета Војислав Јелић, бивши водитељ и доцент Иван Бауер…

Ипак, много познатији широј јавности су естрадне звезде и спортисти, који су стали уз лидера СНС-а. Подршку Вучићу потписали су певачи Светлана Ражнатовић, Неда Украден, Леонтина Вукомановић и Дејан Матић, а ту су и Мерима Његомир, Оливер Њего и Жељко Самарџић.

Међу потписницима су бројни спортисти и освајачи медаља са међународних такмичења, попут рвача Давора Штефанека, бацача кугле Асмира Колашинца, рукометаша Ненада и Предрага Перуничића и Момира Рнића.

Проглас су потписали и фудбалери Немања Матић, Бранислав Ивановић и Стефан Бабовић, бивши фудбалски репрезентативци Драган Џајић, Владимир Петровић – Пижон, Ивица Краљ и Владан Лукић, као и тренер Драгољуб Беквалац.

Кандидатуру Александра Вучића за председника подржавају и кошаркаш Бобан Марјановић, председник КК Партизан Никола Пековић и тренер и бивши кошаркашки репрезентативац Милан Гуровић, а на списку су и некадашњи одбојкаши Владимир Батез и Жељко Танасковић и председник Одбојкашког савеза Србије Зоран Гајић.

Уз лидера СНС-а су и модни креатори Саша Видић и Звонко Марковић, водитељка Снежана Дакић и Андреј Кулунџић.

У прогласу се помињу имена позната у свету филма и уметности, па су тако Вучића подржали глумци Лазар Ристовски, Горан Султановић, Светислав Буле Гонцић, Бранко Коцкица и редитељ Југ Радивојевић. Међу потписницима је и Иван Тасовац, некадашњи министар културе и директор Београдске Филхармоније.

Извор: Блиц.рс