Србија

Нелевић: Лажу у „Куриру“, нисам рекао да су Срби окупирали Црну Гору – али чињеница је да је 1918. године дошла војска из Србије

Глумац Младен Нелевић био је претходних дана „звијезда“ на друштвеним мрежама, али више је нападан него што је хваљен, а поводом његове изјаве у пропагандном споту ТВ серије „Божићни устанак“, гдје он каже:

„Веома сам задовољан оним што сам урадио. Играм Тодора који чува власт у Црној Гори као човјек краља Николе… Е сад, ту се дешавају неке ствари: долази до окупације Црне Горе од наше источне браће, како би рекао краљ Никола, гдје се људи не сналазе шта и како треба да реагују… И у тим смутним временима кад долази 3.000 хиљаде војника, допремају се топови од стране наше браће, Тодор мора да врши власт. Како је њему, видјећете у серији.“
Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Многи су осудили ову Нелевићеву изјаву, па чак и неке његове колеге из глумачког свијета, а поједини портали су га жестоко критиковали, називајући га антисрбином и фалсификатором историје.

Ми смо одлучили да га позовемо и да чујемо његово тумачење цијелог случаја. Видно разочаран свиме што се ових дана писало, рекао нам је:

„За све је крив ‘Курир’, то смеће од новина! Исконструисали су интервју са мном од једног снимка са јутјуба. Страшна је лаж да сам ја рекао да су Срби окупатори Црне Горе. Али, историјска је чињеница да је дошла војска из Србије 1918. године у Црну Гору. Такво је то било вријеме и околности.“

Младен Нелевић је, иначе, рођен 13. јануара 1957. године у Зеници и добар дио живота провео је у Босни (у Подгорицу се преселио средином 90-тих). Старија публика га памти као легендарног професора из представе Сарајевска аудиција. Млађе генерације су га упознале кроз ликове у гледаним ТВ серијама „Војна академија“ и „Будва на пјену од мора“.

До сада није био препознатљив по политичким изјавама, нити се оглашавао у вријеме референдума о црногорској независности, тако да смо, разговарајући са њим, стекли утисак да га је мало „понијела“ улога краљевог изасланика у серији „Божићни устанак“, гдје на крају бива убијен од стране бјелаша. Да нема аверзију према српском народу можда најбоље говори чињеница да игра Стефана Немању у ТВ серији „Немањићи“ коју управо ових дана снима Радио-телевизија Србије.

 

Извор: ИН4С