Издвајамо Србија

НЕМА ПРЕДАЈЕ! Почело поновно суђење Оливеру Ивановићу!

Фото: Јутјуб

У Основном суду у Косовској Митровици данас је пред међународним, Еулексовим, судским већем почело поновно суђење лидеру Грађанске иницијативе СДП Оливеру Ивановићу

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Суђење је враћено на почетак због одлуке Апелационог суда у Приштини који је поништио првостепену пресуду суда у Косовској Митровици којом је Ивановић био осуђен на девет година затвора због наводних ратних злочина.

– Апсолутно није могуће да ме осуде, када немам ама баш никакве веза са тим, није могуће. Они могу да ураде као прошли пут али ћу се ја жалити до краја. Нема инстанце којој се нећу обратити – рекао је Ивановић пред почетак суђења.

Он је истакао да је спреман, да је ово почетак и да је на њему и члановима његове одбране да доказују све оно што су доказивали до сада.

Ивановић је казао да ће у поновљеном судском поступку вероватно увести још неколико нових сведока који ће само потврдити оно што је већ речено.

Портпаролка Еулекса Драгана Николић Соломон изјавила је новинарима да је Ивановић једини окривљени у овом случају и да му се поново суди за кривичну одговорност ратни злочин против цивилног становништва из 1999 године.

Поновно суђење почело је изношењем уводних речи тужиоца и одбране. Ивановића је у судницу из кућног притвора довела Косовска полиција.

Рочишта су заказана до краја јуна и до тада би требало да буде одржано укупно дванаест након чега ће уследити летња пауза.

Преко осамдесет сведока саслушано је у првостепеном судском процесу. Ивановић, који је у кућном притвору, слободе је лишен пре више од три године.

Извор:Танјуг