Србија

НЕСВАКИДАШЊЕ ПРЕДСТАВЉАЊЕ: Бели – бићу као Тито

Председнички кандидат Групе грађана „Љубиша Прелетачевић Бели, Бели – само јако“ Лука Максимовић представио се на јавном сервису у тону каквом је започео кампању – шаљиво и као пародију на политички систем.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Максимовић је, у улози Прелетачевића, у раније снимљеном видео-материјалу одговарао на бројна питања свог сарадника иза камере, па се тако дотакао тема ММФ-а, статуса Косова и Метохије, финансирања кампање, зашто је ушао у политику…

Његова главна порука, како је неколико пута поновио, јесте да жели да се „овајди“, односно да има личну корист, али, како је нагласио, и да новац даје народу, да би, на тај начин, остао 50 година на власти.

„Ја гледам да имам свој лични интерес, али да дам и народу. Суштина је да ћу красти, да ћу се вајдити, али и да ћу дати народу. Тако треба радити и тако смо намирени и ми и они“, рекао је Прелетачевић.

Упитан да ли је тачно да га финансира амерички бизнисмен Џорџ Сорос, Прелетачевић је одговорио да су добродошли сви они који дају новац.

„Ко да више лове, тај је добродошао. Небитно је ко финансира. Ко је спреман да уложи новац у нешто што је добро, тај је добродошао“, рекао је Прелетачевић.

Он је додао и да је добар пријатељ са председницима САД и Русије Доналдом Трампом и Владимиром Путином, и поручио да жели, како је рекао, да буде као некадашњи председник СФРЈ Јоспи Броз Тито, „да помири и исток и запад“.

Када је реч о статусу јужне српске покрајине, Прелетачевић је рекао да ће да направи „толико бајну и сјајну причу“ да ће Косово, како је рекао, само пожелети да се врати.

„Изволите, можете да се вратите, не само ви, већ и Бугарска, Грчка… Од Мађарске до Грчке да се сви ујединимо“, рекао је Прелетачевић, називајући то „Белом осовином“.

Прелетачевић се дотакао и односа према Међународном монетарном фонду и нагласио да их треба избацити.

„Не знам ко то држи. Лепо ‘оут’, излазиш из земље, а сва лова код ‘чике’. Народ зна да је лова код мене, треба ти нешто, дођеш код мене, питаш треба ми за то и то, ја искеширам све из џепа, одем проверим да ли си то урадио и лепо“, рекао је Прелетачевић истичући да су банке и кредити непотребни, јер се на овај начин гради и враћа поверење међу људе.

Кандидат Групе грађана „Љубиша Прелетачевић Бели, Бели – Само јако“ позвао је грађане на крају свог термина на јавном сервису да изађу на изборе и да заокруже број пет, са поруком „Љуби чика, без сикирања“.

 

Извор: rts.rs