Издвајамо Србија

НЕВЕРОВАТНЕ ТВРДЊЕ ШЕШЕЉА: Знам ко је убио Ћурувију!Имам доказе!

Сазнаће се ко га је ликвидирао, а знам унапред да је убица био близак Ђинђићу. Знам ко је то, али не могу још да кажем, тврди радикал

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Лидер СРС Војислав Шешељ поново је изнео шокантне тврдње – да су новинара и власника Дневног телеграфа Славка Ћурувију убили људи премијера Зорана Ђинђића!

Шешељ за Курир тврди да већ скупља доказе и да ће ускоро изаћи у јавност са именом убице.

– Није било већег смрада и олоша у српском новинарству, још од Димитрија Давидовића па наовамо, него што је био Ћурувија – оплео је по убијеном новинару Шешељ.

На питање да појасни шта значи његова изјава из интервјуа за недељник НИН „Ћурувију смо ми савладали“ и да ли то значи да га је тадашњи режим и убио, Шешељ каже:

– Савладали смо га тако што смо га гонили судски због објављивања лажи и што га је то финансијски упропастило да је престао да издаје и Телеграф и Европу. И тиме је наш интерес као власти за њега био завршен. А убио га је неко ко се спремао за 5. октобар, који је хтео да то убиство припише Милошевићу. Ко је, сазнаће се. А да је био близак Ђинђићу, ја то знам унапред. Знам ко је то, али не могу још да кажем док не прикупим чврсте доказе. Знате да једва чекам да то обелоданим. Још скупљам доказе, али сумњам на неког. Доказаћу ко га је убио. Постоје сумњиви типови и врло су повезани са Ђинђићем. Сви ће се шокирати ко је то.

Шешељ је у интервјуу за НИН „разрадио тезу“ да „Ћурувија уопште није убијен као новинар“.

– Ћурувија је убијен у склопу припрема за обарање Милошевића. Он је престао да делује као новинар. Ћурувију смо ми савладали, Ћурувија је нешто најпрљавије што се појавило у историји српског новинарства. Био је потпуно неутралисан што се наше власти тиче. И онда је убијен. Коме је то било у интересу на Васкрс 1999, усред бомбардовања?

Лидер СРС се осврнуо и на наводе да ће тужилаштво ускоро изаћи са именом убице гардиста Дражена Миловановића и Драгана Јаковљевића.

– Крајње је време да се то утврди, а знам да су то заташкали Борис Тадић и Вук Јеремић као тадашњи његов саветник. Не могу да кажем да ли су налогодавци, а да су заташкавали, јесу – рекао је Шешељ.

Ћаскају о књигама
РЕДОВНО СЕ ЧУЈЕМ С МИРОМ МАРКОВИЋ

Шешељ каже да је често у контакту с удовицом Слободана Милошевића Мирјаном Марковић.- С Миром сам се чуо недавно, похвалио сам јој књиге, рекао сам да су одличне и да треба да настави да пише. Она ми је рекла да пише увелико. А нећу вам препричавати наш приватни разговор. Повремено се чујемо, једном у два-три месеца. Она живи у Москви, и то врло скромно – тврди Шешељ.

О фиокама
ВУЧИЋ УЦЕЊУЈЕ ЧЕДУ И ЧАНКА

Лидер СРС тврди и да премијер Александар Вучић многе има у фиоци, тачније, да чак „уцењује Чедомира Јовановића, Ненада Чанка и многе друге“.- За разлику од других, врло сам сналажљив, налазим податке, не откривам изворе за разлику од других који располажу подацима, држе их у фиоци, уцењују. Имате досманлије које Вучић држи у фиоци – рекао је Шешељ за НИН.

Извор:Курир.рс