Издвајамо Свет

НЕВЕРОВАТНО ОТКРИЋЕ: У реактору Чернобиља пронађени живи организми, који потврђују да људи нису са Земље

У самом реактору Чернобиља је пронађено невероватно биолошко откриће. Као у некаквом научно-фантастичном филму, робот који је послат у реактор открио је дебео слој црне слузи на зидовима.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Пошто је читава област веома радиоактивна, научници нису очекивали да пронађу ишта живо. Робот је узео узорке слузи, а када је она однесена на преглед, утврђено је да је слуз жива!

Ова слуз је у ствари скуп неколико гљивица, које не само да су преживеле у радиоактивном окружењу, него су се и храниле гама зрачењем. Узорци ових гљивица су расли много брже када су били изложени гама зрачењу 500 пута већем од нормалног.

Гљивице изгледа користе меланин, хемикалију која се налази и у људској кожи, на исти начин као што биљке користе хлорофил. Такорећи, структура молекула меланина се мења када на њега делује гама зрачење. Ово је невероватно откриће јер нико није веровао да је овако нешто уопште могуће.

Поред тога што је у питању нешто сасвим ново, ово откриће може да буде почетак разних нових истраживања.

Пошто људи поседују молекуле меланина у кожи, не значи ли то да људи добијају енергију од зрачења? Ова чињеница такође указује на то да у свемиру, где има много јонизујућег зрачења, постоје живи организми. Она такође подржава теорију да људи нису пореклом са Земље.

Такође, нова истраживања ће помоћи да се створе биљке или гљиве које могу да расту у свемиру и да служе као извор хране за путнике у свемир. Можда би ове гљивице могле некако да се модификују и да рашчисте окружења захваћена зрачењем, пошто је то данас још увек нерешив проблем. Гљиве не би могле буквално да поједу радиоактивне изотопе, али би могле да смање њихову концентрацију.

Постоји много интересантних прича о Чернобиљу и Припијату, граду духова који се налази недалеко од реактора и у коме нико не живи. Замислите читав град из којег су становници побегли без упозорења, оставивши читав живот за собом.

Срећом, Чернобиљски реактор је једини реактор који је био стар и небезбедан, с тим да је још један реактор у Берклију направљен на исти начин, али је затворен убрзо након Чернобиљске катастрофе.

 

Извор: Wебтрибуне.рс