Занимљивости Издвајамо

НЕВЕРОВАТНО: Тигру убацили јарца да га поједе а он му постао пријатељ и примио га у своју кућу (ВИДЕО)

У руском сафари парку се догодило нешто неочекивано: Јарац које је требао бити ручак тигру, уместо јела, постао је његов пријатељ.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Сви су се нашли у чуду када је тигар Амур одлучио да не поједе јарца. Чувари парка оставили су јарца у простору где борави тигар, што је иначе уобичајена процедура која се дешава два пута недељно, када тигрови добијају “живе оброке”.

Изгледа да овог јарца нико није научио да би требало да се плаши тигрова, а опасна мачка је свом новом цимеру дала кревет, док је она спавала на крову своје куће.

“Јарац се није плашио тигра и ушао је у његово склониште те легао. Били смо изненађени. Наши тигрови добијају живи плијен два пута седмично и Амур врло добро зна како да улови јарца или зеца.

Али када је пришао јарцу, стао је и одлучио да га неће ловити”, рекао је чувар из парка. Због његове храбрости, јарцу су дали име Тимур што значи челични.

“Мислимо да јарац никада није пришао тигру и не зна да би га се требао плашити. Тако га је избацио из његове куће и ту је већ четврту ноћ”, прича чувар.

На видео снимку се може видети како јарац у стопу прати тигра.

ПОГЛЕДАЈТЕ ВИДЕО:

https://youtu.be/zpf0CSEKvJw

 

Фото: pixabay.com

Извор: Wебтрибуне.рс