Здравље Издвајамо

НОБЕЛОВАЦ ЊОМ ИЗЛЕЧИО КАРЦИНОМ: Ово је најлековитија печурка на планети и расте на кори дрвета!(ВИДЕО)

Руски научници успели су да направе креме од чаге за зглобове и вене. Развили су систем микрокапсула, који омогућава састојцима чаге да лако продру у кожу и делују непосредно у зглобу, у жаришту обољења

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Сибирска чага постала је врло популарна када је споменута у књизи “Одел за рак” нобеловца Александра Солжењицина. Он је писао о властитом оздрављењу од карцинома помоћу чаја од чаге након неуспешног лечења по клиникама.

Чага (лат. Инонотус облиqуус) паразитска је печурка на брези која личи на изгорелу бразду коре. Заправо, чага је рак на брези а лек против рака за човека.

Расте у шумама брезе широм Северне и Источне Еуропе, Русије и Кореје. Хиљадама година чага се користи широм Евроазије, где је због своје лековитости била позната и под називима “дар од Бога” и “краљица биља”.

Њена лековитост документована је у најстаријем службеном попису лековитих твари, кинеској књизи Схеннонг Бен Цао Јинг, старој 2300 година.

У том је делу захваљујући разноврсним и свеобухватним лековитим својствима прозвана “надмоћном биљком”.

Сбирска чага постала је врло популарна када је споменута у књизи “Одел за рак” нобеловца Александра Солжењицина. Он је писао о властитом оздрављењу од карцинома помоћу чаја од чаге након неуспешног лечења по клиникама.

Истраживања су показала да је чага, ова неугледна и паразитска печурка, препуна лековитих и чудотворних, биолошких активних твари, од којих неке не садржи нити једна друга биљка.

У њеном саставу налазе се фенолни спојеви, меланини, тритерпеноиди и бетулинска киселина заслужна за победу ове биљке над најмучнијом болести данашњице, раком.

Чага је природни борац против готово свих врста тумора захваљујући управо бетулинској киселини, која спречава развој рака и уништава канцерогене ћелије, притом не дирајући здраве.

Чага врло делотворно, према сведочанствима и истраживањима руске медицине делује против рака дојке, јајника, материце, простате, плућа, желуца, панкреаса, мозга и тимуса те леукемије те свих врста меланома и лимфома.

Чага својим моћним протуупалним деловањем и механизмом апоптозе уништава деформисане ћелије. Најмоћнијим оружјем ове печурке сматра се чагина киселина, која према тврдњи руских научника нормализује метаболизам и лековито делује на све органе и ткива људског организма.

Корисна је и као додатак конвенционалним средствима за хемотерапију, јер ублажава њихове нуспојаве и јача имунитет.

Чага је и моћан адаптоген, што значи да она делује и против стреса, а који узрокује 90 посто свих болести на свету, а што многи данас заборављају. Совјетска влада је својевремено својим спортистима и астронаутима наредила да користе адаптогене за побољшање умних и телесних способности.

Један од њих је била и чага, која се показала најделотворнијом. Руски научници успели су да направе креме од чаге за зглобове и вене. Развили су систем микрокапсула, који омогућава састојцима чаге да лако продру у кожу и делују непосредно у зглобу, у жаришту обољења.

Тај лек ублажава бол, зауставља грчење мишића, подстиче уклањање соли и токсина из зглобова, осетно успорава њихово старење и разарање хрскавичног ткива.

Извештаји из клинике у Владивостоку спомињу стопостотно излечење од псоријазе, али и артритиса а што се јако ретко постиже код ових болести.

Чага је заправо једна невероватна биљка коју најчешће човек не би нити приметио. Њена лековитост је антиоксидативна, антиканцерогена, антиреуматска, антивирусна, аналгетска и протуупална а што ју дефинитивно сврстава међу најлековитије плодове наше планете.

Извор: дневно.хр/Србија Јавља