Издвајамо Спорт Србија

О ОВОМЕ НИКАДА НИЈЕ ПРИЧАО: Емотивна исповест Пеђе Мијатовића о покојном сину ће вас расплакати

Легендарни фудбалер Партизана и Реал Мадрида Предраг Мијатовић отворио је душу први пут јавно говорећи о неким болним темама.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Сад ћу бити крајње искрен и мислим да ово никад нисам причао“, рекао је чувени фудбалер Предраг Мијатовић на питање како се носио са чињеницом да је освојио све, играо у врхунским тимовима, био као странац директор највећег клуба на свету, а опет важи за неког ко је остао тако нормалан човек на земљи.

„Никада нисам конкретно одговорио на ово питање али сад ћу одговорити. Одговорићу са дистанце и свега што се дешавало у животу сваког од нас. У некој мојој највећој фудбалској слави, кад сам био у зениту, а то је од 1994. до 1999, све је ишло одлично и што се тиче професије осећао сам се моћно. Истовремено, болест мога сина ме је стално враћала на земљу, у нормалу. Ишло је кроз главу: ‘Вау, како ти то добро радиш и како ти дајеш те голове, па где је теби крај, друже?’ Знаш кад ти крене и помислиш, и то се свима догађа у зениту, па дође отприлике оно: ‘Сад да се попнем на ову зграду, можда бих могао и да летим.’ Толико се добро и моћно осећаш. Кад год би почела да ми кроз главу пролази та еуфорија и лудило навијача, мој син, покојни Андреј, имао је неку кризу. Често је завршавао у болници и то су биле опомене.

Опомене у смислу: „Све је то супер, бато. Све ти, друже, добро радиш, али живот је нешто потпуно друго.“ И мислим да ми је син био баланс да схватим шта је живот. Да живот није само сегмент неке каријере. Та немоћ да помогнем свом детету, а помоћи нема“, испричао је некадашњи репрезентативац Југославије Пеђа Мијатовић за беогрдске медије.

Извор:Курир спорт