loading...
Издвајамо Србија

ОДГОНЕТНУТА СУДБИНА РЕВИЗИЈЕ ТУЖБЕ БИХ ПРОТИВ СРБИЈЕ? Сакиб Софтић камен спотицања

Одлука по питању ревизије би требало да буде усаглашена?

Појединачна писма тројице чланова Председништва Босне и Херцеговине упућена Међународном суду правде у Хагу као одговор на писма те правосудне институције упућена Младену Иванићу, председавајућем, те бошњачком и хрватском члану Бакиру Изетбеговићу и Драгану Човићу, могла би одредити судбину захтева за ревизију пресуде по тужби БиХ против Србије.

Иако Изетбеговић, Човић и Иванић нису открили шта су одговорили на питање МСП о статусу бившег агента Сакиба Софтића, чији легитимитет оспорва Република Српска, сматра се извесним да је Изетбеговић уз своју аргументацију Суду приложио и одлуку о Софтићевом именовању из 2002.

С друге стране, како је наведено, Иванић је у свом одговору поново негирао Софтићев легитимитет.

А највећа непознаница је Човићев став о питању захтева за ревизију и самог кредибилитета агента, јер је он данима у својим изјавама инсистирао на томе да би одлука о питању ревизије у Председништву требало да буде усаглашена, те да не би смело бити прегласавања.
Сазнаје да је Човић у свом одговору Суду написао да Председништво БиХ као колективни орган није разматрало нити одлучивало о садржају из писма као да није разматрало ни само писмо, те да није утврдило никакав заједнички став, па га он стога не може ни доставити.

Извор:СрбијаДанас.цом/Аваз.ба

loading...