Издвајамо Србија

ОДГОНЕТНУТА СУДБИНА РЕВИЗИЈЕ ТУЖБЕ БИХ ПРОТИВ СРБИЈЕ? Сакиб Софтић камен спотицања

Одлука по питању ревизије би требало да буде усаглашена?

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Појединачна писма тројице чланова Председништва Босне и Херцеговине упућена Међународном суду правде у Хагу као одговор на писма те правосудне институције упућена Младену Иванићу, председавајућем, те бошњачком и хрватском члану Бакиру Изетбеговићу и Драгану Човићу, могла би одредити судбину захтева за ревизију пресуде по тужби БиХ против Србије.

Иако Изетбеговић, Човић и Иванић нису открили шта су одговорили на питање МСП о статусу бившег агента Сакиба Софтића, чији легитимитет оспорва Република Српска, сматра се извесним да је Изетбеговић уз своју аргументацију Суду приложио и одлуку о Софтићевом именовању из 2002.

С друге стране, како је наведено, Иванић је у свом одговору поново негирао Софтићев легитимитет.

А највећа непознаница је Човићев став о питању захтева за ревизију и самог кредибилитета агента, јер је он данима у својим изјавама инсистирао на томе да би одлука о питању ревизије у Председништву требало да буде усаглашена, те да не би смело бити прегласавања.
Сазнаје да је Човић у свом одговору Суду написао да Председништво БиХ као колективни орган није разматрало нити одлучивало о садржају из писма као да није разматрало ни само писмо, те да није утврдило никакав заједнички став, па га он стога не може ни доставити.

Извор:СрбијаДанас.цом/Аваз.ба