Избори Издвајамо Србија

ОГЛАСИО СЕ НИКОЛИЋ: „Прелетачевић је социолошки феномен, може свима да помрси конце осим Вучићу“

Председник Србије Томислав Николић каже да ће Александар Вучић победити на председничким изборима, а Љубишу Прелетачевића Белог види као социолошки феномен.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је истакао да лик кога тумачи Лука Максимовић може да „помрси конце“ свим осталим кандидатима осим Вучићу.

„Победник ових избора ће дефинитивно бити Александар Вучић. Остали, који себе сматрају озбиљним политичарима, треба да се замисле ако на изборима добију мање гласова од Прелетачевића“, рекао је Николић за „Курир“.

Николић је Саши Јанковићу, Вуку Јеремићу и осталим кандидатима поручио да треба да се замисле над тим шта је Бели постигао за кратко време.

На питање да ли Прелетачевић може да на изборима угрози Јанковића и Јеремића и да ли баш они треба да га се плаше, председник Србије оценио је да не треба да се плаше, али треба да се замисле уколико освоји исти или сличан број гласова.

„Ако они освоје седам-осам одсто, а Бели чак и четири, а неки од њих су у политици 30 година, треба да се замисле шта су радили“, рекао је Николић, који није желео да се изјасни да ли у ту групу сврстава и лидера СРС Војислава Шешеља.

Николић сматра да је Прелетачевић , „феномен“.

„Није ми симпатичан као кандидат, јер у озбиљним државама не би то могао ни да буде, али је океј за неки други наступ – тамо где се плаћа карта. Прво, мислим да је за њега неозбиљно гласати, али мислим да ће то ипак, учинити један проценат становништва како би показао свој револт према политици уопште“, закључио је Николић.

 

Извор: Танјуг